Vogels vallen uit de lucht door hittegolf in India

12 mei 2022, 11:40

Hitte
Hitte in India

In het westen van India is het momenteel zo verzengend heet dat op sommige plekken vogels letterlijk uit de lucht vallen. Elke dag worden in de staat Gujarat tientallen vogels gevonden die uitgeput en uitgedroogd zijn omdat de waterbronnen in het gebied grotendeels zijn opgedroogd, zeggen dierenartsen tegen Reuters.

In een dierenkliniek in Ahmedabad zouden de afgelopen weken duizenden vogels, waaronder roofvogels en duiven, zijn behandeld. "Dit jaar is een van de slechtste van de afgelopen tijd. We hebben een toename van 10 procent gezien in het aantal vogels dat gered moet worden", zegt Manoj Bhavsar, die samenwerkt met de kliniek en al meer dan tien jaar vogels redt. De dieren die worden binnengebracht krijgen water en multi vitaminetabletten toegediend.

Lees ook: hittegolf in India en Pakistan

In de lente- en zomermaanden kampt India de laatste jaren met extreme hitte en droogte. Momenteel heeft het land ook te maken met een hittegolf. Deze week werd in Barmer, een stad in het noordwesten, een temperatuur van 46,2 graden gemeten.

Author Image

ANP

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black