Snikheet tijdens start Vuelta

11 augustus 2021, 09:45

Buitenland
Wielrenners

De start van de Ronde van Spanje dit weekend verloopt zonnig en heet. In Burgos is het zaterdag circa 38 graden en ook tijdens de etappe op zondag is het een graad of 35. Begin volgende week wordt het wat aangenamer met maxima rond 30 graden. 

De Vuelta start dit jaar op zaterdag met een proloog aan de rand van de stad Burgos. De korte tijdrit van 7,1 kilometer bevat een klim van de derde categorie. De eerste renner start om 17:19 uur, de laatste om 20:22 uur. Het is de hele dag zonnig en de maximumtemperatuur ligt rond 38 graden. Als de eerste renner start zal het kwik nog dicht bij deze maximumtemperatuur liggen. Wanneer de laatste renner vertrekt is de zon nog niet onder, maar staat wel beduidend lager. De thermometer zal dan een graad of 32 aangeven.

In Zuid-Spanje is het overigens nog veel heter met in Sevilla en Córdoba dit weekend maxima rond 45 graden.

Zondag wind, maar weinig kans op waaiers

Ook zondag is het zonnig, droog en heet met een middagtemperatuur rond 35 graden. Het is een etappe zonder gecategoriseerde klim en er is een grote kans op een massasprint. In open terrein moeten de renners rekening houden met een matige (windkracht 3-4) noordenwind. De kans op waaiers is echter niet groot, want deze wind is vooral een tegenwind. 

Na het weekend minder heet

Vanaf maandag komen de temperaturen wat lager uit met in de steden in de regio maxima rond 30 graden. Op maandag eindigt de etappe op een berg van eerste categorie. Op 1500 meter zal het kwik maandag rond 18 graden liggen.

Foto: AdobeStock / baranq

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven