Krijgen we door het koude weer dit jaar wel een witte kerst?

11 december 2022, 09:00

Feestdagen
Of we dit jaar een witte kerst krijgen is afwachten, maar dromen mag! Foto: Tiny Post

Meestal is het antwoord op de vraag of we een witte kerst krijgen: waarschijnlijk niet. Is dat met het huidige koude weer dit jaar ook het geval? Lees hieronder wat de eerste vooruitblik naar kerst ons laat zien.

Het koude weer zet nog even door en de nachten worden wat kouder met 3 tot 7 graden vorst. Het zal niet heel lang duren voordat op ondergelopen banen kan worden geschaatst. Halverwege de week neemt de kans op enkele sneeuwbuien toe. Het blijft dan wel vrij koud met overdag hooguit een paar graden bovenop de huidige maximumtemperaturen. ’s Nacht zal het een aantal graden vriezen.

Kans op oplopende temperaturen

In de laatste week voor de kerstdagen lijkt de wind meer naar het zuidwesten te draaien. Hierdoor kan het wisselvalliger worden met oplopende temperaturen. Wel is de onzekerheid groot en zijn er ook berekeningen met lagere middagtemperaturen, vorst in de nacht en kans op (winterse) neerslag. Volgend weekend zal het wat duidelijker zijn of we een witte kerst kunnen krijgen of waarschijnlijk niet. Lees ook waarom we meestal geen witte kerst hebben.

Kerst seizoensboxen

Bestel nu jouw kerstdiner bij A-Z. Gebruik de code KERSTDINER10 voor 10% korting op het Kerst Seizoensbox Menu. Dit is leverbaar van maandag 19 december t/m zondag 2 januari.

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven