Zomervakantieweerbericht: zo warm en zonnig wordt het komende tijd

10 juli 2024, 07:30

Vakantieweer
Fietsen in zomervakantie. Foto: Nicky Wagenvoort Photography

De zomervakantie van regio zuid is in volle gang en vrijdag start de vakantie voor het midden van het land. Voor de vakantiegangers is er goed nieuws, want het weer knapt volgende week behoorlijk op. Hier lees je wat we kunnen verwachten.

De afgelopen dagen hebben we in eigen land te maken gehad met wisselvallig zomerweer. Ook de komende tijd blijft het wisselvallig met wolken, zon en van tijd tot tijd is kans op een bui. De temperaturen zijn laag voor juli: vrijdag is het 17 tot 21 graden en zaterdag wordt het 17 tot 20 graden. Alles over het weer voor de komende dagen lees je in ons uitgebreide weerbericht Nederland.

Veel zon en aangename temperaturen

Het weerbeeld na het weekend ziet er een stuk beter uit. De temperatuur gaat omhoog en de zon krijgen we vaak te zien. Volgende week ligt het kwik vaak tussen 20 en 25 graden. Mogelijk wordt het landinwaarts nog wat warmer. Of het tot mooie stranddagen komt is nog even afwachten, maar het wordt zeker mooi weer om buiten wat te ondernemen. Slechts af en toe is kans op een (onweers)bui, maar de droge perioden met zon en wolken zullen de overhand hebben.

Fietsen tijdens warm zomerweer. Foto: Jos Hebben
Fietsen tijdens warm zomerweer. Foto: Jos Hebben

Het is juli en dat betekent dat de zon hoog aan de hemel staat. De zon is dan ook erg krachtig met UV-index 5-6 en in het zuiden mogelijk met zonkracht 7. Naast je zonnebril komt zonnebrandcrème goed van pas.

Lees ook: dit is de kracht van de zon.

Later volgende week neemt de onzekerheid in de verwachting toe. Voor de derde juliweek lijkt de kans stabiel zomerweer wat kleiner te zijn, maar uitgesproken natte signalen zijn er ook weer niet. De middagtemperatuur lijkt op gebruikelijke waarden voor de tijd van het jaar uit te komen met 21 tot 24 graden.

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven