Drie natuurbranden op Veluwe, mogelijk door droogte

10 april 2020, 10:07

Bosbranden
heidebrand-1280x600
heidebrand-1280x600
heidebrand-1280x600

De brandweer heeft in de nacht van donderdag op vrijdag drie keer moeten uitrukken vanwege natuurbranden op de Veluwe. De oorzaak is onbekend, maar mogelijk komt het door de aanhoudende droogte. Op veel plekken in Nederland heeft het al een aantal weken niet meer geregend.

Kort na middernacht brak in een bos ter hoogte van het Herenhul in Apeldoorn brand uit. Een stuk van ongeveer 100 vierkante meter ging in rook op. Om 04.00 uur vatte bij Radio Kootwijk zo’n 2 hectare heidegebied vlam, een half uur later ging in Uddel een stuk heide van 100 bij 100 meter in de brand. In alle gevallen kon het vuur door de brandweer snel worden geblust.

Afgelopen zondag waarschuwde de brandweer al dat het risico op natuurbranden als gevolg van de aanhoudende droogte in het hele land is toegenomen. “Het voorjaar is sowieso een risicovolle periode. De sappen stromen dan nog niet door de heide die daardoor vaak erg droog is. Een windje is dan al voldoende om brand te veroorzaken”, zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio.

Of het de komende tijd ook droog blijft lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Foto: ANP

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven