Zo warm worden de eerste dagen van juni bij jou

01 juni 2021, 07:30

Woord zomer geschreven met zonnebrandcrème op iemands arm - het is een zomerse dag met 25 graden begin juni

Een korte broek en T-shirt, het is de perfecte outfit voor deze week! Juni is begonnen en dat levert zomers weer op. Wij vertellen je hoe warm de eerste dagen van juni bij jou worden.

Stralend zonnig weer, dat is wat ons deze eerste dag van juni te wachten staat. Op wat dunne sluierwolken in het noordoosten na krijg je vandaag een strakblauwe lucht te zien. Met een oostenwind en flink wat zonneschijn kan het niet anders dan dat het behoorlijk warm wordt.

In het zuiden, midden en oosten stijgt de temperatuur naar 25 tot lokaal zelfs 27 graden. Ook in het noordwesten en noorden is het vandaag lekker warm met 22-24 graden. Alleen langs de noordkust en op de Wadden is het iets minder warm en wordt het 20-22 graden. Dat komt door een verkoelend briesje vanaf de Noordzee. In de stad zul je merken dat het een stuk warmer is dan op het platteland. In de binnensteden van Amsterdam, Rotterdam, Den Haag en Utrecht kan het zelfs 28 graden zijn.

Kortom, een T-shirt, korte broek, bloes of rok komen vandaag goed van pas. En een zonnehoedje en zonnebrandcrème kun je ook goed gebruiken. Tussen 12 en 15 uur kun je namelijk al in een kwartier verbranden, zo krachtig is de zon.

Wielrenners fietsen over fietspad van asfalt in de Kempen nabij Budel
Wielrenners fietsen over fietspad van asfalt in de Kempen nabij Budel

Foto: Ben Saanen

Warmste dag van de week

Woensdag belooft de warmste dag van deze week te worden. In het zuidoosten zijn maxima van ruim 27 graden mogelijk en in de rest van het land wordt het op veel plaatsen 25 of 26 graden. In Midden-Nederland is het sinds 21 september 2020 niet meer zomers warm geweest, maar woensdag is de kans dat het 25 graden wordt met 80% erg groot. In het zuiden en oosten is het dit jaar overigens al wel zomers warm geweest. Dat gebeurde op 31 maart uitzonderlijk vroeg en ook op 9 mei steeg de temperatuur regionaal naar zomerse waarden.

Het zomerse weer gaat ook woensdag gepaard met veel zonneschijn. Wel zijn er iets meer wolken dan op dinsdag. Bovendien neemt aan het eind van de middag in het uiterste zuiden de kans op een regen- of onweersbui toe. Vanaf donderdag is in het hele land kans op enkele (onweers)buien, maar met 20-25 graden blijft het warm. Meer over het weer van de komende dagen lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Hoofdfoto: Paul Hermans

Yannick Damen

Yannick Damen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black