Het weer tijdens de GP van Bahrein

01 maart 2024, 13:45

Sport
Yuki Tsunoda op het Bahrain International Circuit, februari 2024. Foto via redpullcontentpool.com / Mark Thompson/Getty Images

Het is momenteel helemaal niet heet in Bahrein. Wat het weer wordt tijdens de eerste F1 race van het jaar lees je in dit artikel.

Zowel vrijdag als zaterdag stijgt de temperatuur in de middag rondom het Bahrein International Circuit naar circa 21 graden. Hiermee is de middagtemperatuur overigens heel gebruikelijk voor de tijd van het jaar. Voor maxima ruim boven 30 graden moet je in de maanden mei tot en met oktober in Bahrein zijn.

Check hier het klimaat van Bahrein.

Het weerbeeld is zonnig met soms wat velden hoge bewolking en mogelijk hier en daar een klein stapelwolkje. De wind waait uit het noordwesten en kan vrijdagmiddag vrij krachtig zijn. Zaterdagmiddag is de wind hooguit matig. De zon is behoorlijk fel met midden op de dag zonkracht 8 of 9. Bij deze zonkracht kan je binnen 10 minuten verbranden.

Het weer tijdens de race

De start van de race is zaterdag om 16:00 uur Nederlandse tijd. In Bahrein is het twee uur later en is de zon dan net ondergegaan. Tijdens de eerste rondes is het circa 19 graden, maar na een volop zonnige middag zal het asfalt nog een stuk warmer zijn.

Lees meer over asfalttemperaturen en bandenkeuzes.

WOL Weerbericht Racingnews365-Bahrein

Daarbij is het tijdens de race droog en de wind is hooguit matig van kracht. Uitstekende raceomstandigheden dus!

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl en Motorsport.com

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven