Winterweer met ijzel veroorzaakt schade en ongelukken in VS

01 februari 2023, 12:00

Sneeuw
Hevig winterweer in delen VS. Foto ANP/EPA/MICHAEL REYNOLDS

Een neerslaggebied met regen, ijzel en sneeuw heeft sinds dinsdag in delen van de Verenigde Staten voor een ravage en veel ongelukken op de weg gezorgd. In de staten Texas, Oklahoma en Arkansas heeft het op grote schaal geijzeld en gesneeuwd.

Veel weggebruikers kwamen in de problemen door de spekgladde wegen, veroorzaakt door ijzel. Zo kwamen er in de staat Texas twee mensen om door ongevallen en vielen er tientallen gewonden. In de staat Dallas was het zelfs zo glad dat er kon worden geschaatst op straat. Ook woensdag moet Texas rekening houden met nog meer ijs op de wegen. In meerdere staten zijn vluchten geannuleerd vanwege de winterstorm en in sommige gebieden, waaronder Memphis, bleven de scholen woensdag gesloten.

Naar verwachting trekt het neerslaggebied met sneeuw en ijzel op woensdag verder noordoostwaarts. Daardoor moeten ook de staten Tennessee, Kentucky en Virginia rekening houden met gevaarlijke omstandigheden. Mogelijk houden winterse omstandigheden met sneeuw en ijzel zelfs aan tot donderdag.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven