Grote kans op natte GP van Singapore

01 oktober 2022, 11:55

Max Verstappen in Singapore, Marina Bay Street Circuit in 2022. Foto: Clive Mason/Getty Images via redbullcontentpool.com

Het is ronduit buiig op de racedag. Wel neemt de buienkans in de avond af. De race start zondag om 14:00 Nederlandse tijd. In Singapore is het dan al 20:00 uur ’s avonds.

Singapore kent een tropisch klimaat. Het is er het hele jaar door warm en vochtig. De maxima komen dagelijks uit tussen 30 en 34 graden en ’s nachts wordt het zelden kouder dan 25 graden. Er ontstaan vrijwel elke dag buien en daarbij kan het ook flink onweren.

Zondag forse buien

Zondag ontstaan in Singapore en omstreken forse regen- en onweersbuien. Als de race zondagmiddag (lokale tijd) was geweest dan was de kans op een forse bui zeer groot. Eind van de middag en vooral ’s avonds neemt de buienkans weer af. Er is dus zeker ook kans op een droge race.

Verwachting voor de race op zondag. Tijden zijn zondagmiddag Nederlandse tijd. In Singapore is het zes uur later en dus avond.
Verwachting voor de race op zondag. Tijden zijn zondagmiddag Nederlandse tijd. In Singapore is het zes uur later en dus avond.

Maar een bui tijdens de race is ook mogelijk, vooral bij de start. Daarnaast is er een scenario, mogelijk zelfs het meest waarschijnlijke, dat de laatste stevige bui vlak voor de racestart over het circuit trekt. Hierbij is de baan bij de start dus nat, maar zal tijdens de race opdrogen.

Het is ook niet uitgesloten dat een stortbui, eventueel met onweer, leidt tot een onderbreking of een latere start.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black