arrow-left-blue

Weer Zeeland

Vandaag

11° / 18°
heavilyclouded-nodrops-day
zw-windkracht-3
weercijfer-8

Morgen

12° / 18°
overcast-nodrops-day
w-windkracht-3
weercijfer-7

Neerslagradar en weerkaart

Neerslagverwachting en weersverwachting voor Zeeland

Weerbericht Nederland

Wolken, zon en heel lokaal een buitje

Vandaag en morgen is het wisselend bewolkt met vooral in de noordelijke delen van het land soms regen. In Zuid-Nederland blijft het nagenoeg droog. Het wordt maximaal 18 graden. Vrijdag wordt overal een droge dag en het wordt een graadje warmer. In het weekend grote kans op warm weer met zon, maar koele lucht en regen liggen op de loer.

Vandaag: zon, wolken en heel lokaal een buitje

Vanmiddag wordt het maximaal 18 graden. Op verreweg de meeste plaatsen blijft het droog. Vanuit het westen neemt de bewolking toe, maar helemaal zonloos wordt het niet. De zuidwestenwind blijft nadrukkelijk aanwezig en is matig in het binnenland (3-4 Bft) en (vrij) krachtig, 5-6 Bft, aan zee en op de Waddeneilanden.

Vanavond is het overwegend bewolkt en op een lokaal spatje na droog. Halverwege de avond is het een graad of 14. In de nacht koelt het landinwaarts af tot een graad of 10. In de kustregio’s ligt de temperatuur vannacht tussen 12 en 15 graden. De zuidwestenwind blijft doorstaan en is landinwaarts matig, aan zee vrij krachtig en vooral in het noordelijk kustgebied vaak krachtig (6 Bft). Aan het einde van de nacht neemt in het noorden de kans op regen toe.

Donderdag: noorden regen, zuiden droog

Morgenochtend valt in Noord-Nederland af en toe regen. In de zuidelijke helft blijft het overwegend droog met af en toe zon. Halverwege de ochtend is het 12 tot 15 graden. De wind waait uit het zuidwesten tot westen en is matig tot aan zee vrij krachtig (3-5 Bft).

Morgenmiddag houdt vooral de noordelijke helft nog kans op buien. Later in de middag wordt het ook daar vanuit het westen droger. In de rest van het land blijft het droog met vrij veel bewolking. Eind van de middag neemt de kans op zonnige momenten vanuit het westen toe. Het wordt 17 of 18 graden bij een matige westenwind.

Morgenavond en in de nacht naar vrijdag is het wisselend bewolkt en droog. Halverwege de avond is het een graad of 14. In de nacht koelt het landinwaarts af naar 8 tot 11 graden. In de kustgebieden blijft het, door wind van zee, een paar graden zachter met minima rond 13 graden.

Vrijdag: droog met wolken en zon

Vrijdag blijft het droog. Het is wisselend bewolkt met in het zuiden van het land meer zonneschijn dan in het noorden. Bij een matige, aan zee vrij krachtige, zuidwestenwind wordt het op veel plaatsen 19 of 20 graden. Op de Waddeneilanden, in het noorden van Friesland en in de Kop van Noord-Holland blijft het kwik, doordat het daar meer bewolkt is, steken op 17 of 18 graden. Hiermee is het zacht voor de tijd van het jaar. Middagtemperaturen rond 16 graden zijn gebruikelijk begin oktober.

Warme zaterdag met zon

Zaterdag wordt het nog wat warmer met 19 graden op de Waddeneilanden tot 23 graden in Zuid-Nederland. Opnieuw is het in Zuid-Nederland zonniger dan in het noorden. Waarschijnlijk blijft het overal droog en er waait een meest matige wind uit het zuidwesten tot westen.

Zondag waarschijnlijk ook warm

Ook zondag wordt waarschijnlijk een warme dag met op veel plaatsen ruim 20 graden. De grens met aanmerkelijk koelere lucht ligt echter dichtbij; net ten noordoosten van het land. Hierdoor is er wel vrij veel bewolking en kan er vooral in Noord-Nederland mogelijk regen vallen. Ook is er een kleine kans dat het kwik, vooral in het noordoosten, een stuk lager uitvalt.

Daarna: vooral later in de week regen

Begin volgende week is er een grote kans dat de maxima nog enkele dagen rond 20 graden uitkomen, al is de onzekerheid groot door de eerdergenoemde nabijheid van koelere lucht. Zon en wolken wisselen elkaar daarbij af en in de loop van de week neemt de kans op regen toe. Bovendien koelt het vanaf donderdag af naar waarden ruim onder 20 graden.

Blijf op de hoogte en volg naast dit weerbericht ook ons weernieuws en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Meestbekeken plaatsen

Kies een stad en bekijk de uitgebreide weersverwachting.

Klimaat Zeeland

Nederland heeft een gematigd zeeklimaat, met koele zomers en milde winters. Onder invloed van een zuidwestelijke stroming wordt het hele jaar door vochtige zeelucht naar het land gevoerd. Regen valt er dus in elk jaargetijde, extreem nat is het land niet. Gemiddeld loopt de temperatuur in de zomer op tot 23°C. In het zuiden is het iets warmer dan in het noorden. Aan de kust schijnt de zon het meest. In het zuidoosten is de minste zon te vinden. Strenge vorstperiodes komen niet vaak voor in Nederland. In de winter is het overdag 6°C en is het vaak mistig of bewolkt. De gemiddelde nachttemperatuur ligt in het noordoosten rond het vriespunt. Tijdens vorstperiodes kan hier doorgaans het eerste worden geschaatst.

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black