Zomeren in de Benelux: de 9 leukste tips dicht bij huis

17 augustus 2022, 06:46

Tipi. Foto: Adobe Stock / Madskinbca.

Ben je van plan om deze zomer met de kinderen binnen Nederland op vakantie te gaan, of zoek je het zuidelijker in België of Luxemburg? Dit zijn de leukste plekken voor de zomervakantie in de Benelux!

Hieronder vind je leukste tips:

campaign_tip

Ga sportief glampen bij Laguna Beach Family Camps

Verscholen achter de duinen bij Corfwater in Petten is dit jaar een surfdorp neergezet: Laguna Beach Family Camps. Op deze 'all-inclusive' glamping staat watersport centraal: golfsurfen, windsurfen, suppen, bodyboarden of raften, alles is hier mogelijk. Na een dagje strand kun je lekker chillen bij je tent of in een van de hangmatten, genieten van een borrel en heerlijk eten bij het pop-up foodpaviljoen en 's avonds marshmallows roosteren boven het kampvuur.

Aan de yogaliefhebber is trouwens ook gedacht! De activiteiten zijn met name gericht op gezinnen met kinderen tussen de zes en zestien jaar.  Er zijn verschillende types accommodaties waaruit je kunt kiezen. Slaap je in een mooie ingerichte bell tent of kies je liever voor een stoere yurt?

Glamping. Foto: Adobe Stock / David Prahl.
Glamping. Foto: Adobe Stock / David Prahl.

campaign_tip

Kampeer tussen de legervoertuigen op Vliegveld Twente

Kamperen op een verlaten militair terrein? Deze zomer kan dat op Vliegveld Twente in EnschedeGlamp Outdoor Camp heeft deze stoere locatie omgebouwd tot tijdelijke glamping. Hier doe je meer dan alleen kamperen: ga lasergamen in bunkers, volg een nerf gun training in de battle arena, race op de skeltertrack of bewonder een militair voertuig of straaljager van dichtbij. Je kunt kiezen uit verschillende accommodaties, van een comfortabele Family Bell tent tot een kleurrijke Awaji Twin.

campaign_tip

Lekker keten bij Buytenplaets Suydersee

Als je op zoek bent naar een bijzondere overnachting, dan ben je bij Buytenplaets Suydersee aan het goede adres. Hier kun je namelijk in een stoere graffiti-zeecontainer slapen! Deze container, die oorspronkelijk van de Amsterdamse NDSM-werf komt, is de nieuwste aanwinst van deze camping in Lelystad en is omgetoverd tot een vierpersoons accommodatie.

De buitenkant is bewerkt door diverse graffitikunstenaars en heeft daardoor de uitstraling van een keet. Kinderen slapen in een hoogslaper boven het bed van de ouders. Er is een zitgedeelte, een klein keukentje en een buitengedeelte met een heerlijke grote loungebank, vol in de zon. Liever slapen in een boomhut of tipi? Dat kan ook. Buytenplaats Suydersee is de perfecte uitvalsbasis om Flevoland te ontdekken. Het grootste speelbos van Nederland ligt bovendien vrijwel om de hoek!

Meer tips voor vakantie in eigen land? Bovenstaande tips werden gedeeld door Jennifer Joedo, oprichter van Travelguppies - het inspiratieplatform voor reislustige ouders. Onlangs sprak ze met Columbus Travel-editor Brigitte Ars over avontuur tijdens je vakantie en uitjes in eigen land en slow with the flow gaan. Luister de podcast hier terug!

Boomhut, vakantie in de Benelux. Foto: Adobe Stock / Alina.
Boomhut, vakantie in de Benelux. Foto: Adobe Stock / Alina.

campaign_tip

Downhill steppen in de Ardennen

Kajakken, check! Mountainbiken, check! Klimmen en abseilen, check! Dus je hebt alle spannende activiteiten in de Ardennen al eens gedaan? Dan is downhill steppen wat voor jou. Met een stoere step met dikke banden en een routekaart word je midden in een bos gedropt. Tijdens het relatief vlakke begin van de tocht raak je vertrouwd met je step, waarna je over stenen stuitert, door modder roetsjt en steeds sneller over smalle bospaadjes racet.

campaign_tip

Beklim een mijnterril in Belgisch Limburg

Achter de voormalige kolenwasserij van Beringen ligt Avonturenberg be-MINE. Via een bos van 1600 houten palen, trappen, een touwen parcours, klimconstructies en kruiptunnels klauter je naar de top van de 55 meter hoge terril, een ophoping van steenafval die achterbleef na het sluiten van de mijn. Aan de achterkant van de heuvel wacht een mountainbikepiste!

Terril, België. Foto: Adobe Stock / Shaman.
Terril, België. Foto: Adobe Stock / Shaman.

campaign_tip

Ontdek het mooiste speelbos van Wallonië 

Tussen het Signaal van Botrange - het hoogste punt van België - en de kronkelende Ourthe ligt het mooiste speelbos van Wallonië: Parc Chlorophylle. Een avontuurlijke route loopt dwars door het negen hectare grote park, langs hoge glijbanen, een boom kroonpad, een klauterpiramide en een labyrint met dertig Ardense boomsoorten.

campaign_tip

Help de postbode van Baarle

Je zult er maar postbode zijn... Met twintig Belgische enclaves en daarbinnen weer tien Nederlandse exclaves is Baarle een topografische janboel. Geen wonder dat de postbode er wel wat hulp kan gebruiken. Tijdens de Enclaveroute fiets je 22,5 kilometer door Baarle-Hertog en Baarle-Nassau. Onderweg leer je over vierlandenpunten, passeursramen en verschillen tussen België en Nederland. Wie slaagt voor alle opdrachten mag zich Hulppostbode van Baarle noemen!

campaign_tip

Verken de mooiste buitenzwemplekken

Wie mist de zee als je zulke mooie buiten zwemplekken hebt? Van de meren van Weiswampach in het uiterste noorden tot het kraakheldere water van Naturfreibad Remerschen in het zuidelijkste puntje van het land: je kunt je zwembroek in Luxemburg maar beter binnen handbereik houden. Onze favoriet is het door bossen omzoomde Lac de la Haute Sûre, vlak bij picture perfect Esch-sur-Sûre.

Meer van Weiswampach. Foto: Adobe Stock / Fagnard.
Meer van Weiswampach. Foto: Adobe Stock / Fagnard.

campaign_tip

Ga los in het coolste bikepark van Luxemburg

Ik ga op vakantie en ik neem mee een GoPro, want van je bezoek aan Boy Konen Bike Park in Luxemburg-Stad wil je elke seconde herbeleven. Hier vlieg je over houten springschansen, stuur je je mountainbike behendig over evenwichtsbalken en suis je downhill door krappe haarspeldbochten. Het Boy Konen Bike Park is gratis toegankelijk voor iedereen vanaf zes jaar. Een helm is verplicht.

Bron: Columbus Travel

Redactie

Redactie

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black