Vóór de zomerdrukte op vakantie? Wij hebben 3 leuke weekendjes weg voor het hele gezin op een rij gezet!

08 mei 2022, 07:01

Bestemmingen
Egmond aan Zee. Foto: Adobe Stock / Holland-PhotoStockNL.

Verruil je loafers voor wandelschoenen, zet de computer uit en je zonnebril op en ga lastminute op vakantie voor het hoogseizoen begint. Tijd om de boel de boel te laten en eropuit te trekken. Zowel binnen Nederland als daarbuiten liggen tal van plekken klaar om ontdekt te worden. We hebben onze favorieten op een rij gezet. Reis je mee?

Wandel door een tapijt van blauwe hyacinten in Noord-Holland

Veel mensen trekken naar het Belgische Hallerbos in het voorjaar om de bloei van wilde hyacinten te zien, maar het fenomeen doet zich ook voor in Nederland. In de lente is de bodem van het bos in het Noord-Hollandse Wildrijk in Sint Maartenszee bedekt met een blauw tapijt. Zover je kunt kijken word je getrakteerd op een schitterend kleurenpalet van blauw met schakeringen van roze en wit, afgewisseld met het frisse groen van jonge varens. In de buurt van de boswachterswoning vind je wilde narcissen. Hier kun je gerust een uur rondwandelen en de natuur opsnuiven.

Hyacinten in een bos. Foto: Adobe Stock / Ivonne Wierink.
Hyacinten in een bos. Foto: Adobe Stock / Ivonne Wierink.

Of je nu voor een week of juist maar een weekendje weg wil, de Kop van Noord-Holland is bij uitstek de plek om te verkennen in het voorjaar. In een authentiek stukje Holland vind je prachtige natuur zoals Unesco Werelderfgoed de Waddenzee, pittoreske dorpjes en eindeloze fiets- en wandelroutes.

Overnachtingstip!

Ontdek dit unieke stukje Nederland in stijl vanuit een bijzonder vakantiehuis op een steenworp afstand van het brede zandstrand en het gezellige centrum van Callantsoog. Of huur een vakantiewoning aan het water in de historische kaasstad Alkmaar.     

Weergemiddelde mei Noord-Holland

Ga op in de smeltkroes van Green capital Nijmegen

Hoewel Nijmegen officieel geen hoofdstad is, mag het toch de titel European Green Capital dragen. En met recht, want je vindt hier tal van duurzame projecten. Eén daarvan is De Smeltkroes, een bedrijfsverzamelplaats in de voormalige Honig-fabriek aan de Waal. Hier draait alles om duurzaam en circulair denken, bouwen en werken. Zo vind je er het LokaliteitenKabinet, een marktplaats voor tweedehands grond- en hulpstoffen, en het Dutch Bicycle Centre voor de fietsfanaat. Ook voor interieur en fashion vind je er eerlijke, unieke producten. Uiteraard kun je ook gewoon een koffietje of borreltje komen doen.

Groen in Nijmegen. Foto: AdobeStock / Hespasoft.
Groen in Nijmegen. Foto: AdobeStock / Hespasoft.

Overnachtingstip!

Een weekendje weg naar Nijmegen? Geniet van de rust en het uitzicht in een uniek chalet midden in de weilanden in Pannerden. Of combineer de gezellige drukte van de ‘Keizerstad’ met de verstilde natuur van de Achterhoek vanuit een luxe woonboerderij in Silvolde.

Weergemiddelde mei Nijmegen

Dakboer worden in Antwerpen, België

In België ontspruiten zich tal van duurzame initiatieven. Zo vind je in Antwerpen de grootste dakboerderij Pakt Antwerpen. ’t Groen Kwartier is een rustgevend dorp binnen de drukke stad, met onder andere een koffiebranderij, pizzeria, taproom en elke week een boerenmarkt met biologische groente, verse eitjes en lokale honing.

Stadstuin in het groenkwartier in Antwerpen. Foto: Adobe Stock / Wirestock
Stadstuin in het groenkwartier in Antwerpen. Foto: Adobe Stock / Wirestock

In de 1800 vierkante meter grote daktuin kun je zelf dakboer worden en niet alleen je eigen groente en fruit verbouwen, maar zelfs kippeneieren rapen en vissen kweken.

Overnachtingstip!

Ontdek dit leuke vakantiehuisje in België voor een heerlijk weekend weg met het gezin.

Weergemiddelde mei Antwerpen

Ik wil meer last minute ideeën! 

Ben je geïnspireerd geraakt en wil je veel meer ideeën voor een geweldige last minute vakantie. Ontdek hier de mooiste huizen die nu in beschikbaar zijn voor de leukste dagen even weg van huis in eigen land. Wil je verder van huis? Ontdek alle last minutes die je nu kunt boeken.

Bron: Columbus / TCE

Redactie

Redactie

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven