Dit zijn de acht mooiste, best verborgen stranden van Italië

22 juni 2023, 06:58

Afbeelding van Walkerssk via Pixabay – Capo Vaticano

De Italiaanse kust is prachtig, maar waar vind je de mooiste stranden? Dit zijn de acht best bewaarde ‘geheime’ stranden in de Laars.

Riserva Vendicari | Sicilië

Riserva Vendicari ligt op het zuidelijkste puntje van het eiland Sicilië. Dit prachtige strand vind je in het gelijknamige natuurreservaat en is alleen te voet bereikbaar. Vanaf de parkeerplaats is het ongeveer 10 minuten lopen naar de branding. Met een beetje geluk spot je hier flamingo’s!

Parco Naturale di Maremma | Toscane

Ook Parco Naturale di Maremma is een natuurpark. Er mogen maar een beperkt aantal bezoekers per dag naar binnen, dit zorgt ervoor dat het strand nooit superdruk kan zijn. Honden zijn in dit park niet toegestaan. Als je met je hond naar het strand wilt in Toscane kies dan voor Cala Violina a Scarlino.

La Pelosa | Sardinië, beeld: AS / Soldo76
La Pelosa | Sardinië, beeld: AS / Soldo76

La Pelosa | Sardinië

Sardinië staat bekend om haar mooie baaitjes, waarom dat zo is, maakt La Pelosa weer duidelijk. Met wit zand en turquoise water is La Pelosa echt een plaatje. La Pesola wordt goed gevonden door toeristen, dus het liefst ga je hier buiten het hoogseizoen naartoe.

Klimaat Calabrië
Klimaat Calabrië

In de maanden juli en augustus is het gemiddeld 30 graden in Calabrië. De zon schijnt in de zomermaanden juli tot en met augustus 10-11 uur en de zomer is ook de droogste periode met 2 tot 4 dagen met neerslag.

Capo Vaticano | Calabrië

Capo Vaticano is wat lastig te vinden, maar dat maakt het alleen maar mooier. Hierdoor is het over het algemeen een stuk rustiger dan op andere stranden. Je hebt prachtig uitzicht op het eiland Sicilië.

Punta Aderci | Abruzzo

Het strand Punta Aderci is een goed bewaard geheim. Na een kleine wandeling tref je een klein kiezelstrand aan met prachtig uitzicht op een Trabocco. Hoewel het een kiezelstrand is, is het een van de mooiste stranden van het land. De Costa dei Trabocchi is bijzonder; mis dit niet als je de regio Abruzzo bezoekt.

Lampedusa, beeld AS bepsphoto
Lampedusa, beeld AS bepsphoto

Spiaggia dei Conigli | Lampedusa

Eerlijk is eerlijk, het is hier niet altijd even rustig. Maar dat neemt niks weg van de schoonheid van dit strand. Het eiland Lampedusa ligt een heel stuk onder Sicilië, maar hoort officieel nog bij Italië. Het eiland behoort samen met Linosa en Lampione tot de Pelagische eilanden.

La Secca di Maratea | Basilicata

Ook La Secca is een kiezelstrand, maar daarom niet minder mooi. Het strand ligt in de regio Basilicata en is heerlijk rustig.

Klimaat Basillicata
Klimaat Basillicata

De zonnigste en warmste maanden zijn de zomermaanden. In juli en augustus stijgt de temperatuur in de regio Basilicata naar gemiddeld 30 graden. De zon schijnt 10-11 uur per dag en er valt op slechts 3 of 4 dagen wat regen. Wel is de zonkracht hoog met UV 9. De onbeschermde huid verbrandt dan zeer snel.

San Fruttoso | Ligurië

San Fruttuoso is misschien wel een van de mooiste standjes. San Fruttuoso is alleen te voet of per boot bereikbaar, en dat maakt het alleen nog maar magischer. Te voet doe je er vanuit Portofino ongeveer twee uur over. De imposante abdij maakt de plek extra bijzonder.

Redactie

Redactie

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black