Uitleg Het Magische Kerstrad

05 december 2022, 11:54

Het Magische Kerstrad 2022

Lees hier de uitleg over onze adventskalender

Er wordt dagelijks een vraag gesteld door de Kerstman die voor deze speciale gelegenheid de quizmaster is. Jij kiest één van de vier mogelijke antwoorden. Neem de letter die in de kerstbal staat van het juiste antwoord en kijk hoeveel vakjes onze eigen kerstige Lauratien op het bord laat zien. Let op: ze zet de letters NIET op de juiste plek neer. Zo maken we het extra moeilijk. 

Ga hier naar de video van vandaag.

Natuurlijk moet het wel gezellig blijven, dus zo af en toe zetten we een letter wél op de juiste plek. Dat geeft Lauratien dan duidelijk aan.

campaign_tip

Vergeet niet dagelijks de bonus te noteren. Die is belangrijk voor het einde. 

Juiste antwoord gevonden?

Weet je welke zin we zoeken? Stuur deze dan op naar [email protected]. Uit de juiste inzenders trekken wij de eerste week van januari tien winnaars die onze fonkelnieuwe fotokalender ontvangen voor 2023. Degene die als eerste het juiste antwoord instuurt, krijgt nog een extra prijs. 

Niet getreurd als je een dag mist want je kan natuurlijk alle video’s terug kijken. Zo hoef je niets te missen en kan je met een gerust hart een dagje overslaan.

campaign_tip

Luister goed naar onze voice-over, hij geeft zo af en toe wel eens een hint.

Om je te helpen hebben we weer een magische puzzelkaart gemaakt die je hier kan downloaden. Met behulp van deze kaart kan je de puzzel makkelijk bijhouden.

Voorbeeld van het Magische Kerstrad
Voorbeeld van het Magische Kerstrad

Voorbeeld

Hierboven zie je het speelbord. Als jij denkt dan het antwoord op de vraag Lyriden is? Dan speel je deze beurt voor een L want dat is de letter die in de rode kerstbal staat. Lauratien heeft nu net twee bordjes aangeklikt, die zijn lichtblauw geworden. De gele bordjes zijn in een vorige aflevering al aangeklikt. De blauwe en gele bordjes staan NIET op de juiste plek, tenzij het bordje een gouden rand heeft zoals in de bovenste rij in dit voorbeeld.

Met behulp van de puzzelkaart kan je dagelijks je letters en bonus bijhouden en uiteindelijk de oplossing gaan puzzelen.

Veel kijk-, luister- en puzzelplezier met onze adventskalender Het Magische Kerstrad!

Redactie

Redactie

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black