Zin in een originele stedentrip? 9 verborgen parels in Praag die je wilt zien

24 maart 2023, 10:57

Bestemmingen
Wandelen door Praag. Beeld: AS / Anioł

Praag is toch wel één van de leukste steden om te bezoeken tijdens een stedentrip. Niet alleen leuk voor met vrienden, maar ook voor een romantische vakantie met je partner. Praag heeft een aantal mooie hotspots, maar je kunt ook de meer onontdekte plekken bezoeken voor een originele stedentrip.

Hippe wijkje Holesovice

In Parijs heb je natuurlijk het romantische, historische centrum en dat is zeker heel mooi. Al is het hippe wijkje Holesovice ook de moeite waard! Je vindt hier veel arty farty plekken, hippe barretjes, maar ook het bekende Letna Park. Niet alleen kun je hier lekker wandelen, maar je vindt hier ook het perfecte uitkijkpunt over de stad. Bij Letna Hill maak je een mooie, panoramische foto van de stad en de Vltava rivier met z’n bruggen.

De Vltava rivier in Praag. Foto: AS / nejdetduzen
De Vltava rivier in Praag. Foto: AS / nejdetduzen

Het dansende huis van Praag

Frankrijk heeft de Eiffeltoren, Italië de scheve toren van Pisa en het Tsjechische Praag heeft het gekke, dansende huis. Ja, ook in Praag kun je op de foto met een heel bijzonder gebouw. Het is overigens niet heel onontdekt, maar misschien ook niet een bezienswaardigheid waar je meteen aan denkt. Dat terwijl dit echt een toffe plek is in Praag! Ga meteen even naar de rooftop bar voor wat cocktails. Hopelijk word je niet net zo tipsy als het gebouw.

Divoka Sarka

Wanneer je dol bent op een goede hike, moet je zeker even naar Divoka Sarka. In dit enorme natuurgebied vergeet je gewoon dat je in Praag bent. Het is namelijk helemaal niet ver van de stad. Het is zo’n 20 tot 25 minuten reizen met de tram. In Divoka Sarka vind je een mooi meer, heel veel bomen, valleien en heuvels, waarop je sowieso een van je beste foto’s ever maakt. Zorg wel voor goede wandelkleding- en schoenen.

Divoka Sarka, net buiten Praag. Foto: AS / yegorov_nick
Divoka Sarka, net buiten Praag. Foto: AS / yegorov_nick

Mooiste bibliotheek van Praag

Boekenwurmen opgelet! In Praag vind je namelijk de mooiste bibliotheek van de wereld. Of nou ja, in ieder geval één van de grootste en oudste bibliotheken van Europa. De bibliotheek lijkt zo weg te komen uit Harry Potter. Helaas mag je de antieke boeken niet aanraken als toerist, maar je kunt er wel op afstand naar staren

Oneindige toren met boeken

De boekenwurmen worden helemaal verwend in Praag, want je vindt hier nóg een bijzondere hotspot voor liefhebbers van boeken. In de Prague Municipal Library staat één van de meest absurde kunstwerken, die je ooit hebt gezien. Hier vind je namelijk een oneindige toren met boeken. Wow! De kunstenaars hebben een speciaal gat gecreëerd, waardoor je je hoofd letterlijk in de boeken kan steken.

Fraai uitzicht op Praag. Foto: AS / alexgres
Fraai uitzicht op Praag. Foto: AS / alexgres

Middeleeuws diner

Heb je soms het gevoel dat je in de verkeerde eeuw leeft of ga je graag terug in de tijd? In Praag kun je de Middeleeuwse tijd herbeleven in een typisch Middeleeuws restaurantje (Prague Medieval Tavern). Hoewel het in de stad zit, is het toch een verborgen parel van Praag. Het is echt een ervaring, die je ooit moet meemaken in Praag. Niet alleen serveren ze hier een 5-gangen-diner met ongelimiteerde drankjes. Ook zijn er altijd bijzondere optredens met bijvoorbeeld een jongleur en zwaardvechter. Must see!

Een bad vol bier

Praag is de stad van het bier! Het gele goud is hier ook heel betaalbaar. Je kunt overal bier drinken, maar je kunt ook badderen in een bad vol bier. Huh, wat? Een bier bad is eigenlijk zo gek nog niet, in de Middeleeuwen deden mensen dit ook al. Bier zou je poriën reinigen en goed zijn voor je bloedsomloop, huid en haar. Nou, let’s go dan maar! Ze noemen het niet voor niets een spa. Het is gewoon een wellness met glazen én een bad vol bier. Proost!

Het romantische kasteel Karlstejn nabij Praag. Foto: AS / pettys
Het romantische kasteel Karlstejn nabij Praag. Foto: AS / pettys

Dagtripje naar Karlstejn

Dan hebben we nog een mooi, gothic kasteel, die zich iets meer buiten de stad van Praag bevindt. Al moet je hier zeker heen, als je langer in Praag verblijft. Maak er een dagtripje van naar het kasteel in Karlstejn. Een kasteel dat wordt omringd door een groot bos, waardoor het heel sprookjesachtig oogt. Vergeet je prinsessenjurk niet! Je kunt helemaal gratis wandelen rondom het kasteel. Een tour door het kasteel kost wel geld.

Smalste steeg van Praag

Tot slot de kleinste én grootste verborgen parel van Praag. Je zou haast langs deze steeg in Praag lopen, zo smal is deze steeg aan de U Luzického semináre straat. De steeg is écht niet geschikt voor mensen met claustrofobie! Hoewel er een stoplicht staat aan het begin van de steeg, is de kans groot dat je alsnog moet omkeren. Niet alle toeristen wachten netjes op het groene licht.

Bron: trendalert.nl

Redactie

Redactie

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven