Weekendweer: droog carnavalsweekend?

09 februari 2024, 07:30

We hebben ronduit wisselvallige en zachte dagen achter de rug met veel regen, natte sneeuw en soms ook flink wat wind. Het weekend verloopt daarentegen rustiger en minder nat. Blijft het ook droog?

Vrijdag verloopt licht wisselvallig met droge perioden en soms wat regen. Daarnaast is het ronduit zacht voor deze tijd van het jaar. Alles over het weer tot het weekend lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Bijzonder zachte zaterdag met soms regen

Zaterdag zijn er vrij veel wolkenvelden aanwezig en plaatselijk kan een lichte bui vallen, maar een groot gedeelte van de dag is het droog. Het wordt ronduit zacht met maxima tussen 11 en 14 graden. Er staat weinig wind. Ter vergelijking: middagwaarden rond 6 graden zijn gebruikelijk voor de ze tijd van het jaar. In de loop van de middag neemt de kans op regen in het zuiden toe.

Zaterdagavond valt op meerdere plaatsen regen. Ben je van plan om carnaval te vieren? Houd dan rekening met regen als je naar buiten gaat. Tijdens de nacht naar zondag koelt het af naar circa 8 graden.

Met de step op pad op een grijze en bewolkte winterdag. Foto: Ton Wesselius
Met de step op pad op een grijze en bewolkte winterdag. Foto: Ton Wesselius

Minder zacht

Zondag heeft de bewolking opnieuw de overhand en ’s ochtends valt in de noordelijke provincies regen, maar later trekt dit weg en wordt het overal tijdelijk droger. Af en toe is ruimte voor de zon. Helemaal droog wordt het waarschijnlijk niet, want later op de dag kan lokaal weer een beetje regen vallen. Het is iets minder zacht dan op zaterdag met middagwaarden rond 10 graden bij een matige wind uit het zuiden tot zuidwesten.

Volgende week vaker zon

Tijdens de eerste dagen van de nieuwe week is nog kans op regen, maar later in de week nemen de neerslagkansen af. Naast bewolking is ook af en toe ruimte voor de zon. De temperatuur komt uit tussen 8 tot lokaal 10 graden.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Thumbfoto video: Jos Hebben

Floris Lafeber

Floris Lafeber

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black