Dit wordt het weer deze lente

21 februari 2020, 17:03

ANP-XTRA-weer-lente-fietsers-tussen-de-bloesem-in-de-Betuwe-met-korte-mouwen-en-broek--1280x600
ANP-XTRA-weer-lente-fietsers-tussen-de-bloesem-in-de-Betuwe-met-korte-mouwen-en-broek--1280x600

Over ruim een maand is het alweer lente! Bij de lente denk je direct aan de natuur die weer tot leven komt, de dagen die langer worden en natuurlijk de aangename temperaturen. Maar hoe aangenaam is het deze lente? Lees hier wat het weer wordt in de lente van 2020.

Liefhebbers van de lente hebben geluk dit jaar. De lente wordt namelijk warmer en droger dan normaal. Het voorjaar start vroeg en in maart kan het al 20 graden worden. Ook de rest van de lente laat regelmatig rustig, warm en droog weer zien.

Opvallend is dat het weerpatroon van deze winter zich doorzet in de lente. Daarbij komt de wind vaak uit het zuidwesten en weet warme lucht ons land te vinden. Hogedrukgebieden houden neerslagzones meestal bij ons weg en dat betekent dat er lange droge periodes zullen zijn. Regionaal kan de droogte dan ook weer snel opspelen. In het zuiden en oosten zijn er namelijk nog steeds gebieden waar het grondwater flink lager staat dan normaal.

ANP-XTRA-vrouw-met-hoed-geniet-van-lente
ANP-XTRA-vrouw-met-hoed-geniet-van-lente

Foto: ANP XTRA

Maart en april worden de maanden met de grootste temperatuurafwijking ten opzichte van normaal. Het is dan 1 à 2 graden warmer dan gebruikelijk. Er is kans op warme en zonnige dagen, maar er zullen ook regenachtige dagen zijn. In mei lijken noordwestenwinden te domineren. Dat kan kille dagen opleveren met veel bewolking.

Lees ook: Weerbericht Nederland

Verwachting-LENTE-2020
Verwachting-LENTE-2020

Warm weer in de lente, warme zomer?

De zomer is nog erg ver weg en de verwachting is dan ook zeer onzeker. Het warme en droge weer deze lente is geen garantie voor een snikhete zomer. Zoals het er nu naar uitziet is de kans op heet en droog weer in juni het grootst en neemt in juli en augustus de kans op koeler weer met buien toe. Meer over het weer in 2020 lees je in onze jaarverwachting.

Foto ANP XTRA Koen Suyk

Author Image

Yannick Damen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzichtnext-arrow-blue

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black