Zomerweer op komst!

08 augustus 2021, 08:00

Wolkenluchten - Hollands zomerweer - Windmolens - Zeilboten

Na een wisselvallige periode met talrijke buien en een stevige wind kan de paraplu vanaf woensdag even weer opgeborgen worden. Er is namelijk droger en zonniger weer op komst en de temperatuur weet de stijgende lijn te vinden! Details lees je in dit artikel.

Wie wel klaar is met het wisselvallig weertype moet nog eventjes door de zure appel heen bijten. Na het weekend verlopen de maandag en dinsdag nog vrij koel met kans op enkele zomerse buien. Beide dagen komt de temperatuur rond 20 graden uit. Vooral maandag is het ronduit wisselvallig met een aantal felle buien. Daarbij kan het ook onweren en flink plenzen. Omdat de zuidwestenwind nog stevig doorblaast, trekken de buien wel snel verder. Dinsdag neemt de buiigheid geleidelijk af en dat is een voorbode voor het stabielere weer dat we de dagen daarna kunnen verwachten!

Zomers intermezzo

Een gebied met rustig zomerweer komt stevig in het zadel boven Centraal-Europa en vanaf woensdag krijgen we hierdoor ook in Nederland met een droger en zonniger weertype te maken. Op een enkel lokaal buitje na verloopt de dag grotendeels droog met een afwisseling van zon en vriendelijke stapelwolken. De temperatuur zit in de lift en donderdag wordt waarschijnlijk de warmste dag. Landinwaarts stijgt de temperatuur naar 25 graden. Regionaal kan het zelfs nog iets warmer worden. In de kustprovincies valt de temperatuur een fractie lager uit, maar met de zon erbij is het goed toeven! Benieuwd wat jij kan doen als het lekker buitenweer is? Hier tellen wij met jou af naar het mooie weer en geven we een paar handige tips!

Waterfietsen - Zomerweer - Zon en stapelwolken - Buitenactiviteiten
Waterfietsen - Zomerweer - Zon en stapelwolken - Buitenactiviteiten

Huur bijvoorbeeld een waterfiets! Foto: Adobe Stock / Tim M

Blijft het nog lang zomers?

In de aanloop naar het weekend neemt de onzekerheid in de weersverwachting toe. Vanaf de Atlantische Oceaan komt wisselvallig weer dicht bij ons land in de buurt. Mogelijk blijft het nog een paar dagen zomers met temperaturen rond 25 graden, maar een aantal buien of een verandering in de windrichting kunnen de temperatuur temperen. De ontwikkelingen van het zomerweer houd je bij via het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Hoofdfoto: Ton Wesselius

Roosmarijn Knol

Roosmarijn Knol

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven