Grote buienkans bij GP Canada, mogelijk onweer

08 juni 2024, 10:30

Sport
Max Verstappen, GP Canada. Foto: Peter Fox/Getty Images

De race morgen zou wel eens spectaculair kunnen verlopen door het weer. Er is grote kans op natte, maar ook wisselende omstandigheden. Lees er alles over.

De Grand Prix van Canada vindt plaats op het Circuit Gilles Villeneuve. Dit circuit ligt op een eiland, genaamd Île Notre-Dame, in de Saint Lawrence rivier bij de stad Montréal. Het circuit heeft een aantal uitdagende bochten, maar ook twee lange rechte stukken. De race begint om 20:00 uur Nederlandse tijd. In Montréal is het dan 14:00 uur.

Wisselende omstandigheden tijdens de race

Zondagochtend verloopt in Montréal waarschijnlijk grotendeels droog, maar in de middag neemt de buienkans flink toe. Dit kunnen stevige buien zijn met onweer en flinke regenval. Tussen de buien door komt de zon weer tevoorschijn en kan de baan ook weer snel opdrogen.

WOL Weerbericht Racingnews365 Montréal

Het zou goed kunnen dat het circuit al nat is voor de start, maar de mogelijkheid is ook aanwezig dat de race droog begint en dat er een stevige bui tijdens de race overtrekt. Kortom: het weer zal absoluut iets zijn om in de gaten te houden voor de fans en zeker ook de raceteams.

Lees ook: Dit is de invloed van het weer op de Formule 1

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl en Motorsport.com

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven