Zo warm wordt het eind deze week

07 augustus 2023, 11:00

Actueel
Meisje in zwembad. Foto: Adobe Stock / famveldman

Na het kletsnatte en soms behoorlijk koude weer van afgelopen dagen snakken veel mensen naar zonnig zomerweer. In dit artikel lees je hoe warm en zonnig het wordt.

Het dieptepunt van het natte zomerweer hebben we gisteren gehad. Met slechts 15,8 graden in De Bilt was het de koudste 6 augustus ooit gemeten. Daarbij viel in grote delen van het land veel regen en kwam het lokaal tot wateroverlast.

Eerst nog wisselvallig

Vandaag, morgen en woensdag is het een stuk aangenamer weer dan gisteren, maar droog en warm zomerweer is het nog niet. De neerslag is wel grotendeels beperkt tot lichte buien. Dinsdagavond kan het een tijdje aaneengesloten regenen. Woensdag blijft het op de meeste plekken al droog en wordt het 19 tot 23 graden.

Meer detail over het weer tot en met woensdag lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Donderdag regionaal zomers warm

Voor iedereen die vakantie heeft in eigen land is donderdag een dag om plannen voor te maken. Ben je alweer aan het werk, maar kan je nog een vrije dag opnemen dan is deze dag het beste. Landinwaarts stijgt het kwik donderdagmiddag naar 25 of 26 graden. In het noorden en langs de westkust is het met 22 tot 24 graden iets minder warm, maar met regelmatig zon en niet veel wind is het ook hier heerlijk weer voor een terrasje of een barbecue.

Barbecueën bij zonnig weer. Foto: Adobe Stock / makibestphoto
Barbecueën bij zonnig weer. Foto: Adobe Stock / makibestphoto

Ook het bezoeken van een buitenzwembad of het strand lijkt op deze dag goed te kunnen. Vergeet je niet in te smeren als je gaat zwemmen! De zon schijnt donderdagmiddag met zonkracht 6 en dit betekent dat je zonder zonnebrandcrème in 15-30 minuten kan verbranden.

In de loop van de dag kan, vooral in Zuid-Nederland, wat meer bewolking verschijnen, maar zoals het er nu uitziet blijft het overal droog.

Vrijdag nog warmer

Op de laatste dag van de werkweek wordt het op grotere schaal zomers warm met ruim 25 graden. In Zuidoost-Nederland zijn maxima van 27 graden mogelijk. Ook is de luchtvochtigheid hoger dan donderdag, waardoor het nog wat warmer aanvoelt. De keerzijde van de hogere luchtvochtigheid is dat er ook wolkenvelden overtrekken. Later op vrijdagmiddag en in de avond stijgt de kans op enkele buien.

Daarna: redelijk zomerweer

De vooruitzichten voor het komende weekend en begin volgende week zijn niet volop zomers, maar ook zeker niet slecht. Er is dagelijks kans op een bui, maar er wordt ook elke dag zo’n zes uur zonneschijn verwacht. De temperatuur lijkt uit te komen tussen 21 en 24 graden en dit is heel gebruikelijk half augustus.

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven