Zomervakantie weerbericht: dit wordt het weer bij de start van de vakantie van regio noord

07 juli 2021, 07:10

Voor regio Noord start dit weekend de zomervakantie voor alle scholen. Ook in andere delen van het land zijn sommige scholieren komende week al voor een groot deel vrij. Blijf jij thuis of ga je op vakantie in eigen land? In dit artikel vertellen we jou welk weer je in eerste week van de zomervakantie kan verwachten. 

Zomerse hoogstandjes zitten er aan het begin van de vakantie niet in. Dat is slecht nieuws voor als je graag wilde zonnebaden aan het strand, een recreatieplas of bij een buitenzwembad. Maar over het algemeen is het prima weer voor alle andere buitenactiviteiten. Komende week wordt het vaak een graad of 21 aan de kust en 22-24 graden landinwaarts. In Limburg kan de zomerse 25 graden soms behaald worden. Soms is het net wat warmer of wat koeler, maar grote uitschieters worden niet verwacht.

Lees ook: Deze leuke dingen kun je doen tijdens de zomervakantie in Nederland

Het weerbeeld vertoont een mix van wolken, zon en enkele buien. Een groot deel van de tijd is het droog met zonnige perioden. De wind is slechts zwak tot matig en daardoor voelt het al snel lekker aan. Soms trekt een buiengebied over en dat kan vakantie-activiteiten verstoren.

Regen op de fiets

Foto: Mariëtte Boerkamp

Ons advies voor de komende week is dan ook om bij buitenactiviteiten voor vertrek het weerbericht voor Nederland te lezen en tussendoor ook de radar in de gaten te houden. 

Let op de zonkracht

In deze tijd van het jaar is het ook belangrijk om de zonkracht goed in de gaten te houden. Als het midden op de dag zonnig is, wordt zonkracht 6-7 behaald en dat betekent dat jouw onbeschermde huid al binnen 10-30 minuten kan verbranden. 

Animatiefilmpje door in60seconds.nl

Trek jij er op uit naar een ander land in Europa? Morgen vertellen we je hier alles over het weer in de populaire vakantiebestemmingen.

Onzekerheid op lange termijn met kans op zomerse warmte

Eind volgende week en de week erna wordt het mogelijk warmer en zonniger, maar de onzekerheid is groot. Wel is duidelijk dat de neerslagkansen geleidelijk afnemen. De windrichting bepaalt uiteindelijk hoe warm het gaat worden. Waait de wind uit het oosten tot noordoosten dan stijgt de temperatuur al snel in grote delen van het land naar 25-30 graden. Er zijn ook berekeningen waarbij de wind uit het noorden tot noordwesten waait. In dat geval blijft de middagtemperatuur uitkomen op 20-25 graden.

Hoofdfoto: Jolanda Bakker

Door: Jaco van Wezel

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black