Europese gasprijs daalt door zacht herfstweer

07 november 2022, 11:30

Het zachte herfstweer is positief voor de energierekening. Foto: ANP/Robin van Lonkhuijsen

De Europese gasprijs is maandag verder gedaald en beweegt zich richting het laagste niveau in meer dan een week. De daling volgt op de voorspelling dat het zachte herfstweer de komende twee weken zal aanhouden.

De milde weersomstandigheden zorgen ervoor dat er minder gas nodig is om woningen in het noorden van Europa te verwarmen. Dat zorgt ervoor dat de gasopslagen nog niet hoeven te worden aangesproken en verder gevuld kunnen worden voor de winterperiode. Volgens Gas Infrastructure Europe zijn de gasopslagen in Duitsland, dat van de Europese landen het meest afhankelijk is van Russisch gas, voor meer dan 99 procent gevuld.

Op de toonaangevende Amsterdamse gasmarkt zakte de gasprijs maandag 5,5 procent tot 108,50 euro per megawattuur. Eerder op de ochtend viel de gasprijs bijna 7 procent terug tot 107 euro per megawattuur. De prijs ligt daarmee ver onder de pieken van rond de 350 euro die eind augustus werden bereikt. Ondanks de daling is gas nog altijd een stuk duurder dan in de afgelopen jaren, toen minder dan 30 euro per megawattuur werd betaald.

Meer weten over de verwachte invloed van het weer op jouw energierekening komende maand? Check ons energieweerbericht!

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black