Weekendweer: veel zon en zondag warmste dag

07 oktober 2022, 07:30

Paddenstoelen in het bos. Trudy Fortuijn - van Es

De weersvooruitzichten voor het komende weekend zien er behoorlijk zonnig uit. Zondag wordt de warmste weekenddag, zaterdag blijft het niet overal de hele dag droog. Alle details over het weer dit weekend lees je in dit bericht.

Vandaag zijn er zonnige perioden. In het noordwesten is kans op een bui, elders blijft het overdag droog. Er waait een stevige zuidwestenwind en het wordt 17 of 18 graden. Vanavond raakt het bewolkt en later in de avond en komende nacht trekt een buiengebied van noordwest naar zuidoost over het land. Meer details over het weer van vandaag, vanavond en komende nacht lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Zonnige perioden met een paar buien in ochtend

Achter het regengebied, dat in de nacht naar zaterdag overtrekt, klaart het breed op. Zaterdagochtend is het op veel plaatsen flink zonnig. Wel zijn er stapelwolken en in het noorden en midden van het land komen een paar lokale buien voor. In het zuiden en de westelijke Randstad blijft het waarschijnlijk droog.

Zaterdagmiddag wordt het op steeds meer plaatsen droog en is in het noordoosten nog een kleine kans op een lokale bui. Er zijn dan flinke zonnige perioden. Bij een matige, aan zee soms vrij krachtige westenwind wordt het 16 graden. Dit is een hele gebruikelijk middagtemperatuur voor begin oktober en hiermee is het uitstekend weer om buiten te sporten, te wandelen of te tuinieren.

Zaterdagavond en in de nacht naar zondag is het nagenoeg helder. Aan zee koelt het af naar 6 tot 8 graden, maar landinwaarts wordt het nog wat kouder met minima tussen 2 en 5 graden. Ga je deze avond en nacht op stap dan is een warme winterjas geen overbodige luxe.

Heerlijk najaarsweer op zondag

Zondag wordt het heerlijk weer voor een wandeling door het bos of een bezoek aan een dierentuin of pretpark. In de vroege ochtend is het koud, maar gedurende de ochtend warmt de zon de lucht op. In de middag blijft het zonnig met hier en daar sluierwolken. Er waait een zwakke tot matige zuidenwind en met 15 tot 18 graden is het zondagmiddag iets warmer dan zaterdagmiddag. In de avond neemt de bewolking wat toe, maar ook dan blijft het in het hele land droog.

Nog enkele prima oktoberdagen

Ook na het weekend blijft het eerst grotendeels droog met in grote delen van het land maxima van 16 of 17 graden en regelmatig zon. Na woensdag volgt mogelijk een overgang naar een meer wisselvallig weertype.

Dit weekendweer is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black