Vanaf donderdag een periode met heerlijk herfstweer

06 oktober 2021, 07:30

Actueel
herfst, paddenstoel

Herfstweer is er in verschillende soorten en het overgangsseizoen doet zijn naam deze week eer aan. Het buiige en winderige weer van vandaag ruilen we vanaf morgen in voor een rustig, droog en vaak zonnig weertype. Daarbij is het ook een aantal dagen aangenaam warm. Lees de details.

Vandaag start ronduit buiig en ook de wind is zeker vanochtend nadrukkelijk aanwezig. In de middag komt er vanuit het noordwesten wat meer ruimte voor de zon, maar in het zuidoosten blijft het nog lange tijd bewolkt en buiig. Met 12-16 graden is het de koudste dag van de week.

Het weer van vandaag in meer details lees je in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Wolken en zon op donderdag

Morgen start de dag behoorlijk nevelig of mistig. Geleidelijk breekt de zon door, maar met een beetje pech blijft het tot het middaguur grijs. De temperatuur stijgt uiteindelijk naar 15 tot 17 graden. Deze temperaturen zijn heel normaal voor begin oktober, maar doordat het nauwelijks waait is het morgenmiddag heerlijk herfstweer. 

Vrijdag waarschijnlijk de warmste dag

Vrijdagochtend kan het ook nog mistig zijn. Op de ene plaats zal deze mist hardnekkiger blijken dan op de andere plaats, maar in het algemeen breekt in de tweede helft van de ochtend de zon door. Vrijdagmiddag is het heerlijk weer voor buitenactiviteiten. Het wordt 16 tot 18 graden bij een zwak oostenwindje. De hoogste maxima worden verwacht in Limburg, Brabant en Zeeuws-Vlaanderen. De kans dat ergens 20 graden wordt bereikt is klein, maar uitgesloten is het niet.

Zaterdag beste dag van het weekend 

Ook zaterdag kan de ochtend regionaal met wat mist beginnen, maar al vrij snel is het in het hele land zonnig. Het wordt 15-16 graden in het noorden tot lokaal 18 graden in het zuidoosten en er waait een zwakke tot matige wind uit het oosten tot noordoosten. 

Lees ook: zo maak je je tuin winterklaar in oktober.

Ook zondag is het droog en vrij zonnig bij een graad of 16. Later op de dag neemt de bewolking toe en tegen de avond neemt vanuit het noordwesten de kans op regen toe.

Na het weekend neemt de neerslagkans nog wat verder toe, maar kletsnat herfstweer lijkt het niet te worden. De wind houdt zicht rustig en waait uit het westen tot noordwesten. De middagtemperatuur is met circa 15 graden vrij normaal voor half oktober.

Foto: Ben Saanen

Author Image

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black