Pakjesavond: Sint heeft de paraplu nodig!

05 december 2023, 07:30

Pakjesavond

Na een vrij koude periode met wat sneeuw, tapt het weer de komende dagen uit een ander vaatje. Zo ook op pakjesavond. Wolken overheersen en geregeld valt daaruit wat regen, waardoor het verre van aangenaam zal zijn voor de Sint en zijn pieten.

Vandaag overdag is het weerbeeld weinig beter. Ook dan is het grijs en regenachtig, al komen verspreid over het land wel enkele droge perioden voor. Langzaamaan wordt het daarbij zachter met temperaturen die in de namiddag waarden bereiken van 1-3 graden in Groningen en Friesland tot lokaal 7 graden in Zeeland. Dat zijn waarden iets beneden het langjarig gemiddelde voor begin december.

In het noordoosten nog wat sneeuw?

Nu ligt de koude lucht nog wel dichtbij ons land. In het noordoosten kan daardoor eerst nog wat (natte) sneeuw omlaag dwarrelen. In Drenthe en Groningen ligt zelfs een aaneengesloten sneeuwlaagje van enkele centimeters. Overigens is dat niet bijzonder, want er ligt wel vaker sneeuw op pakjesavond.

Lees ook over de koudste en natste pakjesavonden uit het verleden.

Deze koude lucht wordt tijdens pakjesavond uit ons land geblazen. Dan is het overal 1 tot 7 graden met af en toe wat regen. Het is wel heel rustig weer met maar weinig wind. De komende dagen wordt het elke dag iets zachter met komend weekend zelfs kans op 'dubbele cijfers' op de thermometer. Daarmee laten we de winter even achter ons.

Wouter van Bernebeek

Wouter van Bernebeek

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black