Weekendweer: zo winters blijft het dit weekend

03 december 2021, 07:30

Weekendverwachting
Fietser met winterse bui op de achtergrond in Hollands landschap

Nederland beleeft een natte en koude periode en dat is dit weekend niet anders. Er kan zelfs winterse neerslag vallen. In dit weekendweerbericht lees je wat je kan verwachten.

Pak je lekkere warme trui er maar bij, want deze vrijdag luiden we het weekend waterkoud in. Er trekt een regengebied over het land en in de regen is het slechts 3 graden en met een stevige wind erbij voelt het aan alsof het vriest. In het oosten maken kletsnatte sneeuwvlokken het waterkoude weerplaatje compleet. Wit wordt het daar overigens niet van.

Zaterdag wordt het tijdelijk minder koud met 5 tot 7 graden. Aangenaam decemberweer levert dat niet op, want het is grijs met op veel plaatsen nevel en mist. Bovendien valt in de middag van tijd tot tijd flink wat regen. Ben je van plan om een wandelingetje te maken, dan kun je dat het beste zaterdagochtend doen. Dan is het namelijk op de meeste plaatsen droog. Dat is ook goed nieuws als je gaat sporten.

Kouder met een sneeuwsurprise

Pakjesavond staat zondag alweer voor de deur. Alle hulpsinterklazen doen er goed aan om hun warme toga aan te trekken en regenmijter op te zetten. Er staat namelijk koud weer met wat neerslag op het programma. Overdag valt zo nu en dan regen, maar soms en dan vooral in de oostelijke helft van het land valt ook natte sneeuw. Een sneeuwsurprise, net als vorige week zaterdag, sluiten we overigens niet uit. De maxima komen uit op 4 à 5 graden en ’s avonds is het nog een paar graden kouder. Ook dan kan af en toe neerslag vallen.

Wil je weten of het na het weekend koud en licht winters blijft? Je leest het in ons meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Hoofdfoto: Jolanda Bakker

Author Image

Yannick Damen

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzichtnext-arrow-blue

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black