Weekendweer: blijft het nazomeren?

29 september 2023, 07:30

September was een zeer warme en ronduit zonnige maand. Sluiten we het laatste weekend af in stijl of wordt het juist wat wisselvalliger? Je leest het in deze weekendverwachting.

Vandaag is het vaak bewolkt en vooral in de ochtend en tijdens het eerste deel van de middag vallen enkele buien. Ook de wind is, vooral in de kustgebieden, goed voelbaar. Alles over het weer deze vrijdag lees je in ons uitgebreide weerbericht.

Zaterdag aangenaam buitenweer

Op de eerste dag van het weekend beginnen we de dag met wat mist of nevel. Vooral landinwaarts kan de mist mogelijk wat hardnekkig zijn. In de loop van de ochtend komt de zon vooral in het zuiden en zuidoosten tevoorschijn en volgt er een zeer aangename nazomermiddag.

Heel lokaal is een enkele bui niet uitgesloten, maar op verreweg de meeste plaatsen blijft het droog. De temperatuur stijgt naar 19 graden in het noorden tot lokaal 21 graden landinwaarts. Er staat weinig wind en in combinatie met een zonnetje is het dan heerlijk weer om lekker te fietsen of in de tuin te werken.

Opvallend warm voor de tijd van het jaar

Zondag zijn we alweer in oktober beland en begin oktober ligt de temperatuur doorgaans tussen 15 en 17 graden. Daar zitten we op zondag ruim boven! Het wordt 19 graden op de Waddeneilanden tot maar liefst 24 graden in Limburg. Er zijn qua weerbeeld echter vrij grote verschillen in ons land.

In het midden en zuiden is het heerlijk nazomeren. De dag verloopt hier namelijk op de meeste plaatsen droog en vrij zonnig. In de noordelijke helft is meer bewolking aanwezig en kunnen enkele plaatselijke buien vallen. Toch stellen ook deze buien niet veel voor.

Na het weekend: wisselvalliger weerbeeld

De nieuwe week start zeer warm voor de tijd van het jaar met maxima tussen 21 of 22 graden in het noorden en noordwesten tot 25 graden in het zuidoosten. De dagen hierna zet de temperatuur een daling in, maar blijft het ietwat aan de zachte kant voor de tijd van het jaar. De wisselvalligheid neemt wel iets toe.

Dit weekendbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Upday logo

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black