De herfst komt eraan, dit staat ons te wachten!

29 augustus 2022, 07:30

Actueel
Zon en wolken aan het begin van september. Foto: Luuk Gransjean

Met herfst denken we al snel aan wind en regen. Komt er deze week een abrupt einde aan de zomer die maar eindeloos door leek te gaan? Lees hieronder wat we kunnen verwachten.

De herfst begint donderdag, maar dan ook echt alleen meteorologisch gezien. Op deze eerste dag van september is het in het binnenland juist zomers warm met maxima van 25 tot lokaal 27 graden. De laagste waarden worden aan de noordkust verwacht, maar ook daar is het met 23 graden bovengemiddeld warm. De wind is oostelijk en daarmee is het een zeer geschikte dag om naar het strand te gaan. Daarbij kunnen we flink wat zon verwachten en zijn er enkele stapelwolken aanwezig aan de blauwe lucht.

Kans op buien neemt toe

De verwachting voor het eerste weekend van september laat zien dat buiengebieden geleidelijk dicht bij ons land kunnen komen. Met uitzondering van enkele lokale buien houden lange droge perioden waarschijnlijk de overhand. Echt herfstweer met veel wind en regen wordt voorlopig niet verwacht. Het vooruitzicht naar de week daarop laat af en toe wel buien zien en de temperatuur daalt geleidelijk een paar graden.

De herfst begint wat dat betreft niet echt herfstachtig. Lees ook hoe onze gemiddelde herfst eruitziet.

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven