Maandverwachting: dit wordt het weer in april

03 april 2020, 16:44

Jannes-Wiersema-weer-in-april-goed-voor-tulpen-1280x600

Van winterse buien tot zomerse temperaturen van 25 graden en meer: april is bij uitstek de maand waar het weer alle kanten op kan! Kunnen we dit jaar genieten van de lente, of krijgen we juist met wisselvallig of koud weer te maken? Wat voor weer we in april 2020 kunnen verwachten lees je hier

April lijkt dit jaar een vrij normale maand te worden zonder langdurige warme of koude uitschieters. Het is licht wisselvallig met vooral aan het begin van de maand vrij lage temperaturen. Uitgesproken nat lijkt het niet te worden en er zijn ook regelmatig droge dagen. De gemiddelde temperatuur komt rond normaal uit.

Dat april een vrij normale maand lijkt te worden is een nadeel bij het tegengaan van de verspreiding van het coronavirus. Over het algemeen bemoeilijkt warm en vochtig weer namelijk de verspreiding van luchtwegvirussen.

Weer in april heel normaal

De gemiddelde temperatuur is met 9,5 graden bijna gelijk aan de normaal van 9,2 graden. Dit is het gemiddelde over de temperatuur overdag en ’s nachts samen. Overdag zijn begin april temperaturen van 10-13 graden gebruikelijk, eind april is dat 15-17 graden.

Naar verwachting is de hoeveelheid neerslag ook heel normaal met circa 45 mm.

Verwachting-april-2020-infographic

Meer weten over het weer van komende dagen? Lees dan ons weerbericht!

Foto: Jannes Wiersema

Door: Yannick Damen

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black