Wateroverlast door noodweer in Brabant

27 juni 2020, 19:05

ANP-wateroverlast-door-noodweer-in-Brabant-1280x600
ANP-wateroverlast-door-noodweer-in-Brabant-1280x600
ANP-wateroverlast-door-noodweer-in-Brabant-1280x600

Noodweer met hevige regen- en onweersbuien veroorzaakt in Noord-Brabant wateroverlast. Er komen met name meldingen van overlast uit plaatsen op de lijn Etten-Leur, Breda-Tilburg. Op verschillende plekken in de regio is ruim 40 mm in een half uur tijd gevallen. In Volkel viel maar liefst 80 mm! Dat is zo’n 20 mm meer dan normaal in de hele maand juni. Ook zijn in Tilburg bomen omgewaaid door het noodweer.

Onder meer het Elisabeth-TweeSteden Ziekenhuis (ETZ) in Tilburg, locatie Tweesteden, heeft last van het noodweer. In de kelder en op de begane is water het ziekenhuis binnengelopen. Dat meldt een woordvoerder van het ETZ. De woordvoerder zegt dat de zorg door de wateroverlast niet in gevaar komt en dat de brandweer het water probeert weg te halen.

Lees ook: Kans op pittige onweersbuien in namiddag en avond

Noodweer Brabant barstte begin avond los

Er zijn vrijdagavond op een aantal plekken in het zuiden van het land pittige onweersbuien ontstaan. Zo viel op weerstation Gilze-Rijen in korte tijd maar liefst 43 millimeter.

Ook op andere plekken viel extreem veel neerslag. Zo kwam in Tilburg ruim 40 millimeter uit de lucht storten. Ook in Boxtel was het nat. Daar viel in een half uur ruim 42 millimeter regen. Dit leidde tot wateroverlast op verschillende plekken.

Ook in Zeeland en Zuid-Holland ontstonden fikse onweersbuien. Later kunnen ook in de rest van het land onweersbuien ontstaan. Bij deze buien valt er in korte tijd veel neerslag en is kans op wateroverlast.

Het wordt alsnog een warme nacht, vooral in steden. Vrijdagnacht komen de minima uit op 18 graden, en op 20 graden in steden. Door de vochtige lucht zal het extreem klam aanvoelen.

Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black