Weeronline
Weeronline
  warmste 25 augustus ooit

  Warmste 25 augustus ooit gemeten

  Aangemaakt: 25 aug 2019, 18:36 uur

  In De Bilt werd het aan het begin van de avond maar liefst 31,3 graden en daarmee is het vandaag officieel de warmste 25 augustus ooit gemeten. Dit warmterecord is al het twaalfde officiële datum-warmterecord van het jaar. Daar tegenover staan geen kouderecords en dat is opmerkelijk. Vorig jaar waren er 14 warmterecords en drie kouderecords. Komende dagen blijft het tropisch en kunnen datum-warmterecords gebroken worden.

  Het oude record dateert uit 2001. Toen werd het in De Bilt 31,1 graden. Het huidige warmterecord is al het twaalfde datum-warmterecord. Vier records werden in februari gevestigd en daarna volgden er drie in juni. Vier records hebben we te danken aan de bijzonder hete periode in juli. Vorig jaar waren er in totaal 14 warmterecords. Daar stonden wel drie kouderecords tegenover.

  Komende dagen blijft het flink heet met 30-32 graden. Ook in De Bilt worden tropische waarden verwacht en kunnen opnieuw datum-warmterecords worden gebroken. Updates over de hitte vind je in het weerbericht.

  Foto: ANP

  Door: Matthijs van der Linden