Kans op regen bij de start van de Tour de France

25 juni 2021, 09:25

Wielrennen, Tour de France. Foto AdobeStock / ornitho

Zaterdag begint de Tour de France en bij de ‘Grand départ’ in Bretagne moeten de renners rekening houden met af en toe wat regen. Zondag is de kans op regen wat groter, maar toch lijken het in het westen van Frankrijk geen verregende etappes te worden met tussendoor ook af en toe zon.

De eerste etappe voert zaterdag van Brest naar Landerneau over een afstand van 198 kilometer. Deze plaatsen liggen feitelijk maar 20 kilometer van elkaar, maar de organisatie heeft er een glooiend parcours van gemaakt via Quimper. De renners krijgen af en toe de zon te zien, maar er zijn ook vrij veel wolken en er is kans op een beetje regen.

Vanuit Brest koersen de renners naar het zuiden en dan hebben ze de wind in de rug. Vanaf Quimper gaat de rit weer naar het noorden en ondervinden ze een tegenwind van windkracht 3 tot 4. Ze zullen dan ook in open vlakten in waaiers rijden. De temperatuur ligt tijdens de rit tussen 15 en 17 graden.

Zondag een grotere kans op regen

Zondag tijdens de tweede etappe naar de Mûr de Bretagne ziet het weerbeeld er bewolkt uit. Er is de hele dag kans op regen en er waait een matige noordoostenwind. Aanvankelijk hebben de renners dus de wind enigszins tegen, uiteindelijk zit de wind in de rug. De temperatuur ligt rond 17 graden. Op het eind van de etappe is er een lokaal circuit en zodoende wordt de helling tweemaal verreden. De klim naar de Mûr de Bretagne is twee kilometer lang en stijgt met bijna zeven procent. Vooral aan het begin van de klim is het steil.

Renners blijven eerst in Bretagne

Na het weekend blijven de renners eerst in Bretagne en pas vanaf woensdag wordt koers gezet naar het oosten. De kans op regen blijft tot en met woensdag groot, maar het wordt landinwaarts wel geleidelijk warmer met temperaturen tot 22 graden.

Foto: AdobeStock / JeanLuc

Rico Schröder

Rico Schröder

Meteoroloog

Buitenland-nieuws

Meer Buitenland-nieuws next-arrow-blue

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black