GP Duitsland: heet en kans op een onweersbui

24 juli 2019, 10:53

Buitenland
De-vonken-spatten-er-vanaf-in-Hockenheim-e1563957816847-1280x600
De-vonken-spatten-er-vanaf-in-Hockenheim-e1563957816847-1280x600
De-vonken-spatten-er-vanaf-in-Hockenheim-e1563957816847-1280x600

Komend raceweekend is het heet bij de GP Duitsland. Tijdens de vrije trainingen op vrijdag is het droog, zonnig en komt de maximumtemperatuur uit op maar liefst 39 graden! Bij de kwalificatie is het met 32 graden minder heet en is er kans op een onweersbui. Zondag is het weerbeeld vergelijkbaar, maar wordt het nog enkele graden koeler.

Vrijdag schijnt de zon volop in Hockenheim. Het wordt snikheet bij maxima van 39 graden. Op het circuit wordt het nog veel heter door de grote hoeveelheid asfalt. In de bolides zal de temperatuur gemakkelijk tot boven 50 graden stijgen. De Formule 1 wagens worden dus flink getest. Over het algemeen kan de auto van Max Verstappen beter tegen de hitte dan die van de concurrenten. De coureurs zelf zullen verkoelende maatregelen moeten nemen.

Verwachting-GP-weekend-Duitsland
Verwachting-GP-weekend-Duitsland

Kans op buien bij GP Duitsland neemt toe

Het weer tijdens de derde vrije training en kwalificatie op zaterdag lijkt meer op het weer tijdens de race op zondag. Nog steeds wordt het zeer warm met maxima van 31 graden. In de loop van de dag stijgt de buienkans, dus misschien komen de regenbanden tijdens de kwalificaties wel van pas. Als er een bui ontstaat zal het daarbij waarschijnlijk ook onweren.

Stapelwolken met wat zon en kans op een bui

Zondag bestaat het weerbeeld uit veel stapelwolken met af en toe wat zon. Er staat er een matige zuidwestenwind en er kunnen pittige regen- en onweersbuien ontstaan. De hitte is met maxima rond 28 graden voorbij, maar doordat de luchtvochtigheid stijgt zal het broeierig warm aanvoelen.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Foto: ANP

Jaco van Wezel

Jaco van Wezel

Meteoroloog en redacteur

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven