Koude weer bijna voorbij? Zo warm wordt het slot van mei

24 mei 2021, 07:30

Vrouw leest een boek en geniet van de zon op haar terras

Verlang jij ernaar om weer eens lekker buiten in het zonnetje te zitten, zonder dat je een jas nodig hebt of een bui op je dak krijgt? Dan hebben we goed nieuws, het koude en wisselvallige weer lijkt bijna voorbij! Hoe warm het slot van mei wordt lees je in dit artikel.

Het eerste deel van de week verloopt nog wisselvallig en fris, maar vanaf vrijdag zit de temperatuur in de lift. De kans op normale maxima voor de tijd van het jaar van 17 tot lokaal ruim 20 graden is komend weekend zo’n 70%. Daarbij wordt het waarschijnlijk een stuk rustiger weer met weinig wind en zonnige perioden. Dat zijn mooie vooruitzichten als je lekker op je terras of balkon van zon en warmte wil genieten, of een uitstapje wil maken.

Kans klein dat koude weer terugkeert

Na volgend weekend is de kans klein dat het opnieuw koud en nat wordt. Heet wordt het ook niet, het blijft eerder vrij normaal lenteweer voor de tijd van het jaar. Daarbij moet je denken aan temperaturen die in het binnenland op veel plaatsen rond 20 graden uitkomen. In de kustgebieden is het wel een stuk frisser met een graad of 15 en dat komt door de noorden- tot noordoostenwind.

Ondanks de frisse wind vanaf de Noordzee voelt het nog best warm aan. Dat komt doordat de zon in deze tijd van het jaar veel kracht heeft. Zeker in het binnenland kun je dan prima een T-shirtje aan. De paraplu heb je nauwelijks nog nodig.

Weten wat voor weer het de komende dagen wordt? Je leest er alles over in het meest uitgebreide weerbericht van Nederland.

Hoofdfoto: AdobeStock / Photographee.eu

Yannick Damen

Yannick Damen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black