Grotendeels droog en zonnig tijdens wegwedstrijden WK wielrennen

23 september 2022, 14:02

WK wielrennen in Australië. Foto: ANP/EPA DEAN LEWINS

In het Australische Wollongong, waar de WK wielrennen worden gehouden, hebben de renners komend weekend geluk. De buien van afgelopen dagen maken plaats voor de zon en bovendien wordt het tijdens de wegwedstrijden minder fris dan de afgelopen dagen.

Zaterdag staat de wegwedstrijd van de vrouwen op het programma. Als de junioren starten valt vermoedelijk nog af en toe regen, maar in de loop van de dag klaart het steeds meer op. 's Middags breekt de zon door en het ziet er naar uit dat de elitevrouwen het grotendeels droog houden. Het wordt dan 19 graden bij een stevige wind uit het zuiden tot zuidoosten.

Op de slotdag van de WK wielrennen in Australië is het de beurt aan de elitemannen, die dan strijden om de regenboogtrui. Het is de hele dag droog met zonnige perioden en het wordt een graad of 20. De wind zal tijdens de wedstrijd over 267 kilometer minder hinderlijk zijn, omdat die in kracht is afgenomen. De Fransman Julian Alaphilippe is de titelverdediger. Hij won de edities van 2020 en 2021.

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black