Weekverwachting: het lijkt wel herfst!

25 augustus 2020, 08:13

Weekverwachting
df38fc6c-weekverwachting-herfst-regen-op-de-motor-augustus-1280x600
df38fc6c-weekverwachting-herfst-regen-op-de-motor-augustus-1280x600
df38fc6c-weekverwachting-herfst-regen-op-de-motor-augustus-1280x600

Het is nu bijna niet meer voor te stellen, maar een week geleden zuchtte Nederland nog onder de hitte. Inmiddels lijkt het wel alsof de herfst is aangebroken en is van zomer voorlopig geen sprake. Deze week verwachten we wisselvallig en onstuimig weer. Daarbij is woensdag zelfs kans op storm! In deze weekverwachting lees je wat voor weer we deze week precies krijgen.

Wie deze week nog vakantie viert in eigen land ziet de vakantie letterlijk in het water vallen. Dagelijks staan buien op het programma en regelmatig waait het stevig. Woensdag krijgt deze herfstachtige periode mogelijk een ‘hoogtepunt’ met kans op een heuse storm. Zet je tent of tuinspullen maar goed vast! Woensdagochtend kan de wind uithalen naar 75-100 km/uur en dan is het goed opletten op de weg. Het rijden met een caravan of lege aanhanger raden we dan ook af.

Lees ook: Maandverwachting: herfst of nazomer in september?

340c8079-ton-wesselius-weekverwachting-het-lijkt-wel-herfst
340c8079-ton-wesselius-weekverwachting-het-lijkt-wel-herfst

Foto: Ton Wesselius

‘Herfstweer’ met veel mooie momenten

Het zijn niet alleen regen en wind die de klok slaan. Tussen de buien door schijnt de zon regelmatig en kan het urenlang droog zijn. En hoe zuidoostelijker je komt, hoe vaker het droog blijft. Bovendien is de temperatuur heel aangenaam om wat te ondernemen. Op de meeste dagen wordt het 18 graden in het noorden tot 21 in het zuiden. Dinsdag vormt daarin een uitzondering, want dan kan het 20-24 graden worden, maar tegelijkertijd is het die dag ook grijs en regenachtig weer.

Vanaf vrijdag lijkt nog iets koelere lucht ons land te bereiken en wordt waarschijnlijk nergens meer de 20 graden gehaald. Ook dan blijft de kans op buien groot en kan het stevig waaien. Kortom: voorlopig zijn we nog niet van het herfstachtige weer af!

Houd ons meest uitgebreide weerbericht van Nederland in de gaten met de laatste updates over het weer van vandaag en de komende dagen.

Hoofdfoto: Ab Donker

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Bekijk hieronder de meest relevante video’s over het weer

Yannick Damen

Yannick Damen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven