Maandverwachting: barst de lente los in maart?

27 februari 2020, 21:17

ANP-barst-de-lente-weer-los-in-maart-1280x600

De winter is bijna voorbij, maar kou en een (dik) pak sneeuw hebben we afgelopen maanden niet gehad. Betekent dit dat het in maart wél ijzig koud wordt? Of barst de lente juist los? Lees snel verder om te weten wat voor weer het in maart wordt.

Van een nawinter met ijzig koude dagen, zoals we afgelopen jaren vaker hebben gehad in maart is dit jaar geen sprake. Sterker nog, de lente is er vroeg bij! Maart belooft namelijk warm en droog te worden. De wind zit vaak in de zuidhoek en dat betekent dat warme lucht uit Zuid-Europa ons regelmatig weet te bereiken. Op meerdere dagen kan het 20 graden of warmer worden en de zon zal regelmatig te zien zijn.

Dat betekent niet dat het de hele maand zonnig en warm is. Er zijn ook regenachtige dagen en als de wind een keer uit het noordwesten komt zijn maartse buien met hagel en zelfs natte sneeuw mogelijk. De kille dagen zijn wel duidelijk in de minderheid.

Weten wat voor weer het komende week wordt? Lees dan ons weerbericht voor Nederland.

Weer in maart warmer en droger dan normaal

De gemiddelde temperatuur is maar liefst 3 graden hoger dan normaal! Bovendien valt er 20-30 mm minder neerslag dan de gebruikelijke 68 mm. Daarmee staat de komende maand in schril contrast met maart 2019. Toen was het veel natter dan normaal en viel gemiddeld over Nederland 105 mm.

Verwachting-maart-WeeronlineNieuw

Ook de rest van de lente laat droger weer zien dan gebruikelijk. Al vroeg in het seizoen kunnen dan ook problemen door droogte ontstaan. Meer daarover lees je in onze lenteverwachting.

Foto: ANP

Door: Yannick Damen

Reageer via Facebook

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black