Weeronline
Weeronline
  Dam tot damloop

  Kans op benauwdheid tijdens Dam tot Damloop

  Aangemaakt: 22 sep 2019, 09:05 uur

  Deelnemers van de Dam tot Damloop doen er zondag goed aan om op te passen voor hittestress. De kans op benauwdheid is bij 23 tot 24 graden namelijk groot. In de tweede helft van de middag is een kleine kans op een bui. Pas in de loop van de avond neemt de kans op regen- en onweersbuien echt toe.

  Na een zonnige start neemt de bewolking toe en in de middag kan de zon soms geheel verdwijnen. Hiermee lijkt het weer veel gunstiger dan op zaterdag toen de zon volop scheen. Toch zijn de condities rond de hoofdstad niet heel anders dan aan het begin van het weekend en misschien nog wel iets ongunstiger. Het is weliswaar niet zonnig, maar een zuidoostenwind voert veel warmere lucht aan. Hierdoor wordt het vanmiddag op het parcours 23 tot 24 graden. Bij deze waarden is de kans op hittestress tijdens het rennen groot.

  Kans op bui tijdens de Dam tot Damloop niet zo groot, vanavond wel

  Er kan een enkele bui ontstaan. Het gaat dan niet om een flinke onweersbui, maar tijdelijk regen. Mocht het tijdelijk regenen dan kan de temperatuur iets dalen. In de avond trekken vanuit het zuidwesten enkele regen- en onweersbuien over het land.

  De Dam tot Damloop vindt jaarlijks plaats. De lopers beginnen op de Amsterdamse Prins Hendrikkade en lopen tien mijl (16,1 kilometer) naar de Peperstraat in Zaandam.

  Vorig jaar was het kouder, winderig en regenachtig.

  Lees ook het actuele weerbericht.

  We zijn trots op onze nominatie voor Website van het Jaar 2019. Zet jij ons in het zonnetje? Stem hier.

  Foto: ANP

  Door: ANP/Weeronline