Weekverwachting: koude nachten, veel zon

23 maart 2020, 16:50

Weekverwachting
bloesem-a-d-1280x600
bloesem-a-d-1280x600
bloesem-a-d-1280x600

Het weerbeeld van afgelopen weekend houden we een groot deel van de week. De zon schijnt tot en met donderdag volop, er waait een koude wind en in de nachten vriest het. Mogelijk komt het lokaal zelfs tot matige vorst! Aan het einde van de week zijn er wat meer wolken en komend weekend is kans op een enkele bui.

Vanuit huis lijkt het komende dagen volop lente met een uitbundig schijnende zon. Als je buiten komt is het echter behoorlijk fris. De middagtemperatuur varieert deze week van 8 graden op de Wadden tot 11 graden in het zuiden van het land. De wind maakt het voor het gevoel een aantal graden kouder. De gevoelstemperatuur ligt ’s middags veelal rond 5 graden

Mogelijk lokaal matige vorst

In de nachten vriest het op veel plaatsen 1-4 graden. De nacht van dinsdag op woensdag lijkt de koudste nacht te worden met in het zuiden en oosten van het land lokaal minima van -5 tot -6 graden (matige vorst). Wie vorstgevoelige planten in de tuin doet er verstandig aan deze af te dekken of binnen te halen.

vorst-sproei-ad
vorst-sproei-ad

Foto: fruittelers zullen deze week vaak hun gewassen moeten beschermen.

In de loop van de donderdagmiddag of op vrijdag neemt de bewolking geleidelijk wat toe. De nachten worden daardoor minder koud. In het weekend is kans op een enkele bui.

Lees ook het weerbericht Nederland.

Foto’s: Ab Donker

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven