Zo zwaar wordt storm Louis vanavond

22 februari 2024, 12:30

Storm
Storm op komst. Foto: Nel van Es.

De wind valt nu nog mee, maar het gaat steeds harder waaien. Vergis je niet in de wind en de windstoten van storm Louis waar we vanavond mee te maken krijgen. Hieronder lees je wat ons te wachten staat.

Vanmiddag wordt het onstuimig weer met een vrij krachtige wind uit het zuiden. Het is zacht met 10 tot 14 graden en er zijn perioden met regen. Daarmee is het nat, maar van heftig weer is nog geen sprake.

WOL SWC 2202png

Tijdens de avondspits wordt de wind in het westen krachtig tot hard en kunnen zware windstoten voorkomen van 75 km/uur. In de late middag en aan het begin de avond gaat het in het westen harder regenen door passage van een buiengebied. Dat is het begin van een zeer onstuimige avond.

Vanavond trekt storm Louis met kern over de Noordzee vlak langs Nederland. Het sterke windveld doet ons hele land aan en bereikt als eerste Zeeland. De wind draait van zuid naar west en wordt aan zee stormachtig met tijdelijk kans op storm (9 Bft). In het hele land kunnen zware windstoten voorkomen tot 100 km/uur en tijdens buien zelfs tot 110 km/uur. De kans op uitschieters richting 120 km/uur is aanvankelijk vooral in het zuidoosten van het land aanwezig. Eind van de avond kunnen de windstoten juist in het noordelijk kustgebied het felst uithalen.

Zware windstoten verdwijnen vannacht

De zwaarste buien trekken laat in de avond en rond middernacht via het noordoosten weg, maar daarna duurt het nog een tijd voordat de wind afneemt. In het zuiden neemt al laat in de avond de kans op storm en (zeer) zware windstoten af en in de eerste helft van de nacht zullen de windstoten op veel andere plaatsen sterk afnemen. In Groningen kan het tot halverwege de nacht duren voordat de zware windstoten verdwijnen.

Voor de verdere vooruitzichten lees je ons uitgebreide weerbericht.

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven