Carnavalsoptochten afgelast vanwege harde wind

22 februari 2020, 12:35

Actueel
carnaval-regen-wind-1280x600
carnaval-regen-wind-1280x600
carnaval-regen-wind-1280x600

Het slechte weer leidt ertoe dat meerdere carnavalsoptochten de komende dagen niet door kunnen gaan. Onder meer die van zondag in Weert, en die van zaterdag in Kwadendamme en Lewedorp in de gemeente Borssele zijn afgelast. Ook de optocht van zaterdag in Eindhoven is afgelast. Dit gebeurde gisteren al.

De organisatie van de tocht in Weert noemt het een emotioneel besluit. Ze stellen dat de veiligheid van deelnemers en bezoekers niet kan worden gegarandeerd vanwege de harde wind. De gemeente Borssele vindt de wind dusdanig hard dat het risico op incidenten tijdens een van de optochten te groot is. In Borssele is kans op zware windstoten.

Mogelijk meer carnavalsoptochten morgen afgelast

De harde wind wordt mogelijk voor meer carnavalsoptochten spelbreker. In meerdere steden wordt gekeken of er maatregelen moeten worden genomen in verband met de weersverwachting. Met name zondag is in Zuid-Nederland grote kans op zware windstoten. In Tilburg, Heerlen en Maastricht waait het vrij krachtig tot hard met windstoten van 60 tot 90 kilometer per uur. In deze drie steden stonden zondag de optochten op het programma.

Meer details over de windstoten tijdens de carnavalsoptochten.

Lees ook het weerbericht Nederland.

Foto: ANP

ANP/Weeronline

ANP/Weeronline

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven