Wisselvallig weer bij WK Wielrennen in Australië

21 september 2022, 10:00

Mick van Dijke tijdens het WK wielrennen. Foto: ANP/EPA/DEAN LEWINS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

De deelnemers aan de wereldkampioenschappen wielrennen in het Australische Wollongong krijgen deze dagen te maken met bewolking, stevige buien en soms veel wind.

Tijdens de tijdritten eerder deze week was het aan de Australische oostkust zonnig en droog. De afgelopen dagen volgde echter een weersomslag naar wisselvallige omstandigheden. Sinds donderdag vallen er buien, al regent het soms ook langere tijd en de temperatuur is omlaag gegaan naar zo'n 15 of 16 graden. Met name vandaag staat er ook een stevige wind. De windrichting is noordoostelijk en dat betekent daar dat de wind vanaf zee waait. Meer warmte hoeft men voorlopig dus niet te verwachten.

Dit weekend worden de wegwedstrijden gereden. De wegwedstrijd voor junioren vrouwen is zaterdagochtend. Waarschijnlijk valt dan nog steeds af en toe regen, maar droge perioden gaan ook al wat meer overheersen. Vanaf de middag breekt de zon door en lijkt het vrijwel helemaal droog te worden. Dan wordt de wegwedstrijd voor elite vrouwen verreden, die dus geluk hebben. Het wordt dan 19 graden bij een stevige wind uit het zuiden tot zuidoosten, meestal rond kracht 4.

Zondag is de wegwedstrijd elite mannen. Het is dan de hele dag droog met zonnige perioden bij een graad of 20. De wind neemt bovendien langzaam in kracht af en zal een wat minder hinderlijke factor zijn.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black