Warm en zonnig bij GP van Barcelona

21 mei 2022, 09:15

Sport
Max Verstappen op het circuit van Barcelona. Beeld: redpoolcontentpool.com / Photo by Mark Thompson / Getty Images

De Formule 1 is weer terug in Europa en gaat dit weekend verder in Spanje. Op het Circuit de Barcelona-Catalunya gaat de strijd verder. Weet Max Verstappen zijn achterstand op Charles Leclerc verder terug te brengen of kan Lewis Hamilton net als de afgelopen jaren weer winnen. Het weerbeeld laat veel zon zien en het blijft zowel vandaag als morgen droog in Spanje.

Met temperaturen van 27 tot 29 graden is het warm in de omgeving van Barcelona. Doordat de zon volop schijnt, warmt het asfalt natuurlijk ook fors op. De temperatuur van het asfalt komt ergens tussen 40 en 50 graden uit en dat betekent een behoorlijke aanslag op de banden. De teams zullen ongetwijfeld hier rekening mee houden.

De toeschouwers moeten ook rekening houden met de volle zon, want de zonkracht is erg hoog. Deze is 9 en dat betekent dat de onbeschermde huid al binnen 10 minuten kan verbranden. Het publiek doet er dan ook goed aan om te smeren of zet een petje op.

Weersverwachting voor zondag 22 mei 2022 Barcelona
Weersverwachting voor zondag 22 mei 2022 Barcelona

Lees ook de invloed van het weer op de formule 1

Veel zon en droog

Vanmiddag tijdens de derde vrije training die om 13:00 uur begint, schijnt de zon flink. Er zijn hooguit wat stapelwolken zichtbaar en het blijft droog. De temperatuur ligt rond 26 graden. Hetzelfde weerbeeld zien we ook bij de kwalificatie die om 16:00 uur begint. De zon schijnt flink en het is een graad of 27. Wel staat er een stevige zuidwestenwind, windkracht 4.

Morgen tijdens de race die om 15:00 uur begint schijnt de zon volop. Er is hooguit wat sluierbewolking te zien en het blijft de hele race droog. De temperatuur loopt op naar 27 graden.

Buien in Monaco?

Volgende week is alweer de volgende race en gaan we verder in Monaco. Op het stratencircuit van het prinsdom strijden de renners niet alleen om de winst, maar ook om eeuwige roem. Het weerbeeld ziet er volgende week wat wisselvalliger uit en zoals het er nu uitziet komt het vooral op zaterdag tot flinke buien. Ook tijdens de race op zondag is kans op een bui, maar meer hierover komende woensdag bij de voorbeschouwing op die race.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl.

Author Image

Rico Schröder

Meteoroloog

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black