Grote kans op droge F1 GP-race Silverstone na buiige zaterdag

02 juli 2022, 09:23

Formule 1 op Circuit van Silverstone. Foto: Mark Thompson/Getty Images via redbullcontentpool.com

De Formule 1 coureurs krijgen zondag tijdens de race waarschijnlijk met andere weersomstandigheden te maken dan deze zaterdag. Zowel tijdens de derde vrije training als tijdens de kwalificatie is er grote kans op buien. Zondag tijdens de race is de kans op buien klein en zijn regenbanden waarschijnlijk niet nodig.

Een zone met regenbuien is vanuit het westen onderweg naar het circuit in Silverstone. Precies als de derde vrije training start zal de regen arriveren. Ook tijdens de kwalificatie blijft de kans op regen groot. De buien kunnen dan zelfs stevig uitpakken, waardoor de baan erg nat kan worden en het zicht zeer slecht kan zijn.

Grote kans op droge race

Deze zaterdag is waarschijnlijk geen goede generale repetitie voor de race op zondag. De kans op regen is morgen een stuk kleiner. Zoals het er nu naar uitziet doen de enkele buien die nog wel boven Engeland aanwezig zijn het circuit van Silverstone niet aan, waardoor de regenbanden tijdens de race niet nodig zullen zijn. De neerslagkans bedraagt slechts 25%. Waarschijnlijk weet de zon steeds beter tussen de stapelwolken door te schijnen. Met een temperatuur van een graad of 19 is het aangenaam weer voor de coureurs en het publiek.

Verwachting F1 GP Race Groot-Brittannië 2022

Lees ook: De invloed van het weer op de Formule 1

GP Oostenrijk herhaling van zetten?

Volgende week staat de GP van Oostenrijk op het programma. Vooralsnog staat er een vergelijkbaar weerbeeld op het programma als dit weekend bij de GP van Groot-Brittannië. Vooral vrijdag en zaterdag worden opnieuw buien berekend.

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl

Author Image

Jaco van Wezel

Meteoroloog en hoofdredacteur nieuws

Reageer via Facebook

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black