Kans op buien tijdens Bevrijdingsdag?

02 mei 2023, 07:35

Gaan we de zon zien op Bevrijdingsdag? Foto: Ria Gerards Schinveld

Na droog en zonnig weer met Koningsdag staat Bevrijdingsdag nu voor de deur. Festivalgangers zullen hopen op droog en warm weer, maar of dat ook het geval is op 5 mei, lees je in dit artikel!

Na een aantal frisse dagen op dinsdag en woensdag valt de temperatuur op 4 mei een stuk hoger uit. Het wordt 17 graden in het noorden tot lokaal zelfs 22 of 23 graden in het zuiden en zuidoosten. Wellicht dat we zelfs in de Bilt de 20 graden gaan halen en daarmee zou het de eerste officiële warme dag van het jaar worden. Daarbij is het overdag droog, maar in de loop van de avond neemt vanuit het zuidwesten de kans op een enkele bui toe. Tijdens de Nationale Dodenherdenking is het op de meeste plaatsen in ons land gewoon droog.

Lees hier meer over het weer van vandaag in ons uitgebreide weerbericht

Stevige buien op 5 mei

Wie plannen heeft om buitenactiviteiten te gaan ondernemen op Bevrijdingsdag moet helaas rekening houden met een aantal fikse buien. Qua temperatuur is het wel aangenaam met zo’n 16 tot 20 graden, maar tijdens een bui kan het even een paar graden kouder worden. In het binnenland kunnen de buien gepaard gaan met een klap onweer. Een poncho is dus zeker aan te raden als je naar een festival gaat!

Tussen de buien door zijn er wel nog perioden waarin de zon kan schijnen en dan is het buiten prima toeven. Houd er wel rekening mee dat de zon flink krachtig is met zonkracht 5. Daardoor kan je binnen 20 tot 40 minuten verbranden, dus vergeet je zonnebrand niet als je naar een festival gaat.

Lees ook: dit zijn de zonnigste en warmste Bevrijdingsdagen

Ook het weekend na 5 mei blijft het vrij wisselvallig met dagelijks kans op enkele buien. Toch blijft de temperatuur aardig op peil met vaak waarden tussen 15 en 20 graden. Hoe het daarna verder gaat kan je lezen in onze recente maandverwachting.

Donny de Koning

Donny de Koning

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black