Droger en zonniger weer op komst

02 februari 2023, 12:00

Mooie zonsondergang. Foto: Jannes Wiersema

Het veelal grijze en vaak wisselvallige weertype van afgelopen tijd maakt plaats voor een droger en zonniger weerbeeld. Wat voor temperaturen we hierbij verwachten vertellen wij jou in dit bericht.

De rest van de week verloopt ronduit zacht voor de tijd van het jaar. Vooral morgen en zaterdag liggen de temperaturen met 9 tot 11 graden ruim boven normaal. Normaal gesproken stijgt de temperatuur begin februari naar een graad of 6. Vandaag en morgen is het vaak grijs en bewolkt met af en toe wat regen. Zondag is de zon al wat vaker te zien en dit is slechts een voorproefje voor wat ons in de nieuwe week te wachten staat.

Eindelijk zon

Het zal veel mensen goed doen want vanaf volgende week gaan we vaker de zon te zien krijgen. Door de invloed van hoge druk krijgen we namelijk te maken met een beduidend rustiger weertype. De wind gaat liggen en neerslag valt er niet of nauwelijks. Hierbij komt de middagtemperatuur veelal uit rond 4 tot 6 graden.

In de nachten is op uitgebreide schaal een graadje vorst mogelijk. Verder landinwaarts kan het tijdens heldere nachten lokaal matig vriezen. In de ochtend, als het onbewolkt is, stijgt de temperatuur dan weer vrij snel. Dit komt omdat de zon in februari alweer wat sterker is dan in de andere wintermaanden. Zacht wordt het niet maar met een graad of 5, weinig wind en een zonnetje op je bol is het heerlijk weer voor bijvoorbeeld een wandeling in de natuur.

Lees ook: Dit is de invloed van het gebrek aan zonlicht op je humeur

Berend van Straaten

Berend van Straaten

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black