In dit weer speelt Oranje tegen Frankrijk vrijdag

19 juni 2024, 12:02

Sport
Feestversiering. Foto: Jolanda Bakker

Krijgen we vrijdag in Leipzig ook een bak water, net zoals gisteren in Dortmund? En wat doet het weer tijdens de wedstrijd in ons eigen land?

In Leipzig is het vrijdag zomers warm met in de middag zo’n 27 graden. Daarmee is het warm voor de tijd van het jaar, want gemiddeld wordt het 22 graden. Er zijn zonnige perioden, maar geleidelijk steeds meer wolkenvelden en we kunnen ook buien verwachten. Bij een stevigere bui is ook kans op onweer.

In de avond trekt de warme lucht weg en tijdens de wedstrijd is het waarschijnlijk een graad of 19. Het blijft bewolkt met van tijd tot tijd regen.

Ook in Nederland buien, maar minder warm

Vrijdag is het erg wisselvallig in Nederland met veel buien en in de middag is vooral in het oosten kans op onweer. Het wordt 18 of 19 graden aan de kust en 20 tot 22 graden in het binnenland. Vrijdagavond is vooral in het noordoosten nog kans op buien, elders wordt het in de loop van de avond droog. In het zuidwesten kan de zon nog even doorbreken en daar blijft het tijdens de wedstrijd waarschijnlijk droog. Voor de rest van het land zal erom spannen of het buiten op tijd droog is. Met een matige westenwind en een temperatuur die daalt naar 14 tot 16 graden is het aan de frisse kant. Trek dus een jas of vest aan als je buiten naar de wedstrijd gaat kijken.

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven