Kans op buien op zondag bij GP van Spanje

19 juni 2024, 12:20

Sport
Max verstappen na de GP van Canada in 2024. Foto via redbullcontentpool.com / Chris Graythen/Getty Images

Komend weekend staat de Formule 1 GP van Spanje op het programma. Op zondag is kans op buien en daarmee zijn er mogelijk wisselende omstandigheden op de baan. Lees er alles over in dit artikel.

De GP van Spanje vindt plaats op het Circuit de Barcelona-Catalunya, vlak bij de stad Barcelona. In 2016 won Max Verstappen hier zijn eerste GP. Ook vorig jaar kwam de Nederlander als eerste over de finish.

Zonovergoten vrijdag

Het is volop zomers tijdens de vrije trainingen op vrijdag. Met amper een wolkje aan de lucht blijft het droog. Het kwik stijgt naar 25 graden, maar de zon maakt het asfalt nog veel heter. De zonkracht haalt midden op de dag UV-Index 8 en dit betekent dat je zonder zonnebrandcrème al in 10-15 minuten kan verbranden.

WOL Weerbericht Racingnews365-3daagse Spanje

Droge kwalificatie, buien op zondag

Zaterdag is er een mix van stapelwolken en zon. Tot een bui komt het waarschijnlijk niet, waardoor de kwalificatie droog verloopt. Het is zaterdagmiddag zomers warm met circa 26 graden.

Zondag trekt een aantal regen- en onweersbuien over Catalonië. Zoals het er nu voorstaat is de buienkans vooral in de ochtend en het begin van de middag groot. Later in de middag neemt de buienkans af. De race start om 15:00 uur. Een bui tijdens de race is nog mogelijk, maar het zou ook goed kunnen dat de race op een nat circuit begint en de baan tijdens de race opdroogt. Mochten de buien al vroeg in de middag Barcelona en omstreken hebben verlaten dan kan de race ook helemaal droog verlopen.

Lees ook: Dit is de invloed van het weer op de Formule 1

Lees meer over de Formule 1 bij onze partners van Racingnews365.nl en Motorsport.com

Johnny Willemsen

Johnny Willemsen

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven