Overstromingsgevaar in door stortbuien geteisterd Frankrijk

17 augustus 2022, 15:50

Overstromingsgevaar Frankrijk. Foto: ANP / EPA / Guillaume Horcajuelo.

De Franse weerdienst Météo France waarschuwt woensdag voor overstromingsrisico's in een groot deel van het zuiden van Frankrijk. Grote delen van het land kregen dinsdag al te maken met hevige stortbuien.

De waarschuwingen zijn woensdag van kracht voor vijf zuidelijke departementen die in de nacht van dinsdag op woensdag getroffen werden door onweersbuien. Zo viel er in minder dan een uur tijd op sommige plaatsen 70 tot 90 millimeter regen. Die werd door de grond die door de extreme droogte is verhard niet opgenomen en stroomde in plaats daarvan in beken en over wegen.

Ook in Parijs veel regen

Er vielen geen gewonden, maar het openbaar vervoer op veel plekken werd wel verstoord, onder meer in Parijs. Daar viel dinsdagavond in anderhalf uur tijd naar schatting 44 millimeter regen. Het verkeer in de Franse hoofdstad kwam daardoor tot stilstand en ook kwamen enkele metrostations onder water te staan.

De regen was niettemin een opluchting voor brandweerlieden die in heel Frankrijk bosbranden bestrijden, vooral in het zuidwesten. Daar zijn de meeste branden nu onder controle, nadat duizenden hectaren in vlammen zijn opgegaan.

ANP

ANP

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

email-black