Weekverwachting: na de hitte veel lekkerder weer

17 juli 2022, 19:15

Weekverwachting
Zonnig zomerweer. Foto: Piet Grim

De temperatuur gaat eerst 5 graden per dag omhoog en dinsdag zitten we op 32 tot plaatselijk 40 graden. Na het trotseren van de hitte is het woensdag met 25 tot 29 graden niet zo heet, maar door een hoge luchtvochtigheid wel benauwd. Ook is er kans op onweer. Later in de week is het met 21 tot 27 graden veel lekkerder weer en die enkele bui nemen we dan voor lief.

Veel zon en heet zomerweer, dat staat ons komende dagen te wachten. Op grote schaal wordt het tropisch warm met 30 tot 35 graden en dinsdag kan het in het zuiden 39 tot plaatselijk 40 graden worden. Maandag kun je de hitte nog een beetje ontvluchten door naar het strand te gaan. Er staat dan weinig wind en dat is gunstig voor een verkoelende wind van zee. Maar in de duinen blijft het erg warm. Dinsdag staat er een matige zuidoostenwind en blijft wind van zee mogelijk uit. Dan is het op het strand even warm als in het binnenland. Meer details over de hitte lees je hier.

Woensdag is de echt hitte voorbij, het wordt het dan 25 graden in het westen tot 29 in het oosten. Er zijn dan wolkenvelden, zonnige perioden en vanuit het zuidwesten trekken enkele regen- of onweersbuien over het land. Daarmee hebben we een prima temperatuur zou je zeggen, maar doordat de lucht ook vochtiger wordt is het wel drukkend weer.

Benauwd weer. Foto: Jan Boneschansker
Benauwd weer. Foto: Jan Boneschansker

Veel lekkerder weer, ondanks de kans op een bui

Later in de week wordt het Hollands zomerweer met een aanlandige wind en maxima van 21 graden aan zee en 25 tot 27 graden in het zuidoosten van het land. Er zijn veel stapelwolken en daar kan een enkele bui tussen zitten, maar er zijn ook zonnige perioden.

Dit weekbericht is tot stand gekomen in samenwerking met Upday.

Upday logo

Matthijs van der Linden

Matthijs van der Linden

Meteoroloog

Weernieuws-onderwerpen

Kies een onderwerp om meer te weten te komen over het weer…

Nieuwsoverzicht

Weeronline nieuwsbrief

Ontvang wekelijks de leukste nieuwtjes en weetjes over het weer

Gratis inschrijven